Tablet van Amazon wordt ‘honderden euro’s goedkoper’ dan iPad

Amazon komt met een 9 inch tablet die flink goedkoper wordt dan de iPad om Apple's tablet te kunnen beconcurreren. Momenteel kost de goedkoopste e-reader van de consumentensite 96 euro.

Amazon tablet mockupAmazon neemt het voortouw in een race naar goedkopere tablets, zo blijkt uit een artikel van de New York Post. De gigant in consumenten-elektronica, boeken en tevens leverancier van de Kindle e-reader is bezig met een 9 inch-tablet die voor ‘honderden euro’s goedkoper dan de iPad’ in de markt gezet gaat worden. Omdat de goedkoopste iPad voor 479 euro de schappen verlaat, kan dat erop wijzen dat Amazon’s tablet 300 of zelfs 200 euro gaat kosten. Daarmee is Amazon de eerste grote speler met een Android-tablet die via een lagere prijs een marktaandeel van de iPad wil afsnoepen. Op iPadclub publiceerden we eerder al uitlatingen van verschillende analisten die stelden dat tabletmakers hun prijzen flink moeten verlagen, als ze in marktaandeel willen concurreren met Apple.


Volgens een enquete uitgevoerd door elektronicasite Retrevo is 79 procent van de mensen geïnteresseerd in een Android-tablet als die 250 dollar (172 euro) of goedkoper is. Maar ook voor 300 dollar (207 euro) overweegt nog altijd 48 procent van de ondervraagden een tablet met Google’s besturingssysteem erop geïnstalleerd.

De populairste e-reader van Amazon, de 3G Kindle, gaat de deur uit voor 96 euro en heeft een ingebouwd advertentiesysteem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2011, 16:43
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen amazon, android, concurrentie, ebook, ipad, kindle, nimbuzz
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.