Mac-mailprogramma Sparrow komt naar iPhone

Het mailprogramma Sparrow dat furore maakt op de Mac, komt ook naar de iPhone. Het is nog niet bekend wanneer, maar dat is wat ontwikkelaar Dominique Leca heeft aangekondigd.

Sparrow mail voor de Mac komt naar de iPhoneHet populaire Mac-mailprogramma Sparrow maakt zijn opwachting op de iPhone. Dat zegt oprichter Domonique Leca van de toepassing tegenover Business Insider. Op de Mac wordt Sparrow vaak gebruikt als snelle en eenvoudige vervanger voor het standaard mailprogramma dat op de machines geïnstalleerd staat. Het overtreffen van de standaard-app is ook het doel waar de iPhone-versie naar streeft. Toch verwacht Leca dat Apple zijn applicatie goedkeurt.

De iPhone-variant van het mailprogramma staat pas in de startblokken. Het is onbekend hoezeer de touchscreen-variant op zijn grote broer gaat lijken. Die wordt geroemd om zijn strakke layout die erg doet denken aan Twitter for iPhone en Twitter for Mac. Via logo’s blader je door de verschillende secties van de mailbox. En net als in Gmail kunnen er makkelijk labels aan mails worden toegevoegd, staan discussies onder elkaar gegroepeerd en kan er tijdens het schrijven van een mail nog gewisseld worden tussen de functies ‘antwoord’ en ‘antwoord allen’. Sparrow is gratis, tenzij je advertenties wilt verwijderen en de labels wilt synchroniseren met Gmail zelf. Dan kost de mailcliënt 7,99 euro. Het is nog niet bekend voor hoeveel geld de iPhone-versie in de markt gezet wordt.

Sparrow voor de Mac

Leca zegt tegen Business Insider dat de standaard mailapplicatie die Apple op de iPhone levert een ‘goed stukje software’ is. In tegenstelling tot op de Mac, moet Sparrow op de iPhone teren op de licenties die Apple zelf voor iOS beschikbaar stelt. Sparrow zou daarom geweerd kunnen worden voor het dupliceren van het originele iPhone-mailprogramma. Toch verwacht de oprichter dat dat niet aan de orde zal zijn: “Apple heeft toch ook andere browsers goedgekeurd?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2011, 14:18
Categorie iOS
Onderwerpen sparrow, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.