Swingy met kinderen

Met Swingy bedien je iPad-games met je voeten

Swingy is een Kickstarter-idee, waarbij je games op de iPad bedient met twee houten pedalen, waar je bovenop gaat staan. Met Swingy verbeter je je balans.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Swingy is een leuke, nieuwe manier om games te spelen. Met je voeten kun je een spelletje op de iPad bedienen. De gamecontroller bestaat uit twee houten balance boards waar je met je voeten op gaat staan. Door naar voren en achteren te kantelen bedien je het spel. In de houten pedalen zijn sensoren verwerkt, die draadloos in verbinding staan met de iPhone of iPad.

Swingy met kinderen

Update: dit project heeft helaas onvoldoende geld opgehaald.

Swingy: voor kinderen vanaf 4 jaar

Met Swingy krijg je meteen ook wat lichaamsbeweging. het product is gemaakt van hout en is gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. De eerste game die de makers hebben bedacht is Swing Pong. Daarbij bedien je met je voeten de twee balkjes in de game. Probeer de bal zo lang mogelijk in het spel te houden door het balkje tijdig op de juiste plaatst te zetten. Je hebt 5 levens.

Swingy balance board

Swingy nodigt kinderen uit om actief te zijn en aan hun balans en coördinatie te werken. Ze trainen er ook meteen de spieren mee die nodig zijn om een goede lichaamshouding te hebben. Tot hun vijftiende ontwikkelen kinderen hun systeem om in balans te blijven, beweren de makers, die trouwens hebben samengewerkt met artsen, docenten en fysiologen om te zorgen dat je je aan Swingy geen buil valt. Met een goede balans presteren kinderen ook beter bij het sporten, zoals bij fietsen, skiën, klimmen, schaatsen en rolschaatsen.

Swingy is te bestellen via Kickstarter in meerdere varianten. Voor $55 heb je de twee houten pedalen, zonder de sensoren. Voor $88 heb je een werkende variant met sensoren, zodat je ook spelletjes kunt spelen. Later moeten deze houten pedalen $140 gaan kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2015, 21:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.