‘Steve Jobs wilde telecomproviders vervangen met eigen netwerk’

Steve Jobs had plannen om een eigen netwerk voor de iPhone op te zetten aan de hand van Wi-Fi-signalen. Dit beweerde oud T-Mobile-topman John Stanton tijdens het Amerikaanse Law Seminars International-evenement.

Apple Service ProviderSteve Jobs wilde een speciaal telecomnetwerk in de Verenigde Staten opzetten om bij de iPhone-lancering de traditionele providers buiten spel te zetten. De speciale Apple-provider zou gebruik maken van Wi-Fi en daardoor anders in elkaar zitten dan de concurrentie. Dit zei John Stanton, een Amerikaanse ondernemer die aan het hoofd van Voicestream en Western Wireless Corporation stond. Voicestream zou in 2002 het Amerikaanse T-Mobile worden.

Stanton wijdde uit over Jobs zijn plannen op het Amerikaanse Law Seminars International-evenement. Tussen 2005 en 2007 zouden Jobs en Stanton met elkaar in gesprek zijn geweest over het oprichten van een mobiel netwerk dat gebruik maakte van Wi-Fi-signalen. Toen de iPhone in 2007 uiteindelijk lanceerde, had Jobs dit plan laten varen.

Dat wil niet zeggen dat Jobs geen impact heeft gehad op telecomproviders. Volgens Stanton zorgde de iPhone voor een gigantische verschuiving in de markt, iets waar providers zich volgens hem zorgen over moeten maken. Apple en concurrent Google verkopen mobiele software en services en verdienen daar flink aan, iets dat providers hadden kunnen voorkomen als ze er vroeger bij waren geweest.

De komst van smartphones heeft in de praktijk ook een hoop veranderingen teweeg gebracht. Zo richten klanten zich nu een stuk meer op mobiel internet dan op bellen en sms’en. Iets dat leidde tot abonnementen met scherpere datalimieten in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2011, 11:06
Categorieën Apple, Providers
Onderwerpen provider, steve jobs, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.