TinyUmbrella biedt beperkte ondersteuning iPhone 4S op iOS 5.0.1

De jailbreaktool TinyUmbrella biedt sinds vandaag beperkte ondersteuning om SHSHs op te slaan voor de iPhone 4S op iOS 5.0.1.

TinyUmbrellaTinyUmbrella biedt sinds vandaag beperkte ondersteuning voor de iPhone 4S op iOS 5.0.1. De software is ervoor bedoeld om de per toestel unieke handtekening (SHSHs) van een bepaalde firmwareversie op te slaan. Sinds de komst van de iPhone 3GS heb je deze per toestel en per firmware unieke handtekening namelijk nodig om een bepaald toestel met een oudere firmwareversie te kunnen herstellen. Met de lancering van iOS 5 is het proces waar TinyUmbrella op gebaseerd is (een zogenaamde replay-attack) nog verder bemoeilijkt.

Vanaf iOS 5 zijn SHSHs namelijk niet alleen meer uniek per toestel en per firmwareversie, maar bovendien per herstelpoging. Hoewel het daardoor op dit moment nog niet mogelijk is om met behulp van SHSHs een iPhone 4S naar een firmwareversie te herstellen die niet meer door Apple gesigneerd wordt, is het dankzij de update van TinyUmbrella wél mogelijk om deze SHSHs alvast op te slaan voor iOS 5.0.1. MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft aangegeven samen met @0naj de mogelijkheden te onderzoeken om de nieuwe maatregel van Apple te omzeilen en behaalt daar tot nu toe gemengde resultaten mee op de 3e en 4e generatie iDevices die kwetsbaar zijn voor limera1n. Deze oudere iDevices zijn ook te gebruiken in combinatie met TinyUmbrella 5.0.1 en blijven te herstellen naar iOS 3.x en iOS 4.x als je daarvoor eerder al SHSHs opgeslagen had.

TinyUmbrella en de iPhone 4S

TinyUmbrella 5.0.1 is te downloaden op de website van The Firmware Umbrella.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2011, 21:52
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, shsh, tinyumbrella

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.