‘iOS 5-update met oplossing voor batterijproblemen binnenkort beschikbaar’

iOS 5.0.2 komt snel beschikbaar. De update verhelpt batterijproblemen met de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. iOS 5.1 zou ook al in ontwikkeling zijn en krijgt meerdere Siri-verbeteringen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone batterijApple werkt momenteel aan een nieuwe software-update voor iOS 5 die de batterijproblemen definitief zou moeten oplossen. De update zou mogelijk al volgende week beschikbaar komen. Dit bericht de Duitse website Macerkopf.de op basis van informatie die het van een ontwikkelaar zou hebben gekregen. Deze ontwikkelaar zou rechtstreeks betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe update.

Vorige week donderdag stelde Apple iOS 5.0.1 als software-update beschikbaar om de batterijproblemen waar veel gebruikers mee kampen te verhelpen. Al snel bleek dat velen ook na de update nog steeds klaagden over een batterij die sneller leegloopt dan gebruikelijk. Apple erkende dat de problemen nog niet geheel verholpen zijn en dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Volgens de informatie waarover Macerkopf beschikt, werkt Apple met man en macht aan een oplossing om het verbruik door Siri, GPS en gewoon telefoonverkeer te reduceren. Het probleem zou veroorzaakt worden doordat het besturingssysteem teveel instellingen bevat die toegang tot de hardwarematige functies mogelijk maken. Een voorbeeld hiervan is de tijdzone-synchronisatie die al eerder als mogelijke oorzaak van het probleem werd genoemd. Siri zet deze weer aan, ook al is deze in de instellingen uitgeschakeld. De oplossing houdt dan ook in om een tijdelijke functie in te bouwen die, zodra Siri niet meer gebruikt wordt, de tijdzone-synchronisatie weer uitschakelt.

Dankzij de nieuwe update, vermoedelijk iOS 5.0.2, zou de batterij van een iPhone het weer langer vol moeten houden. Het doel zou zijn om 40 uur standby-tijd en 10 uur gesprekstijd te realiseren, maar deze tijden zijn wel van allerlei factoren afhankelijk. Zo speelt het bereik een rol, omdat het toestel bij slecht bereik meer moeite moet doen om de verbinding vast te houden. Dit betekent tegelijkertijd dat er meer van de batterij gevraagd wordt. De planning is dat iOS 5.0.2 ‘zo snel mogelijk’ beschikbaar komt. Uiterlijk volgende week, aldus de website.

Apple zou inmiddels ook al druk bezig zijn met iOS 5.1, dat niet meer in 2011 uit zal komen. Vooral Siri zal hierin flink onder handen worden genomen: Apple is van plan commando’s toe te voegen om Wi-Fi en Bluetooth aan en uit te schakelen en om de camera mee te besturen. Ook zou er gewerkt worden aan navigatiemogelijkheden voor Siri en ondersteuning van Wolfram Alpha, onder andere in Duitsland. Vooral licentiekwesties zouden hierbij voor vertraging zorgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 1:03
Categorie iOS
Onderwerpen batterij, firmware, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.