Steve Jobs praat over Google, Adobe en iPhone-updates

Steve Jobs heeft op een interne personeelsbijeenkomst verteld dat Google wél evil is, dat Adobe lui is en dat er fanatiek gewerkt wordt aan updates van de iPhone om Android voor te blijven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google apple schmidtEen dag na de aankondiging van de iPad hield Apple een interne bijeenkomst om de eigen medewerkers bij te praten over de iPad. Steve Jobs klom ook daar op het podium om te vertellen dat de iPad een prachtig apparaat is. Maar hij vertelde meer: hij sprak over het feit dat Google toch wel evil is, dat Adobe lui is en dat er fanatiek gewerkt wordt aan updates voor de iPhone, zodat Google’s Android het niet kan bijbenen. Wat Google betreft bevestigde Jobs de rivaliteit tussen beide bedrijven. Jobs zei dat het bedrijfsmotto van Google “Don’t Be Evil” eenvoudigweg “bulls*t” is. Ook zou Google er alles aan doen om de iPhone kapot te maken met Android, ook al hebben beide bedrijven nog een samenwerking op het gebied van iPhone-diensten. De agressie is daarbij vooral afkomstig van Google, want zij hebben zich op het terrein van de ander begeven: “We did not enter the search business,” zei Jobs.

“They entered the phone business. Make no mistake, they want to kill the iPhone. We won’’t let them.”


Over Adobe zei Jobs dat zij lui zijn. Adobe’s buggy implementatie van Flash op de Mac is een van de redenen waarom er geen ondersteuning is. Als Safari op de Mac veelvuldig crasht, komt dat meestal door Flash. Niemand gaat nog Flash gebruiken, denkt Jobs, de wereld stapt over op HTML5.

Een anonieme tipgever van Macrumors wist er nog aan toe te voegen, dat Apple fanatiek bezig gaat met het uitbrengen van updates voor de iPhone, op een zodanige manier dat Android het niet kan bijbenen. De eerstvolgende iPhone zal een “A+ update” zijn (dus een behoorlijke verbetering). Ook zei Jobs dat de iPad samen met de iPhone en Mac de belangrijkste producten zijn waarmee Jobs zich heeft bemoeid. In 2010 komen er nieuwe Macs aan die Apple naar het volgende level gaan tillen. En wat de aankoop van Lala betreft: daarbij was Apple vooral geïnteresseerd in de medewerkers, die ze aan het iTunes-team hebben toegevoegd.

Via: Wired (verslag town hall-meeting) en Macrumors (aanvulling)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:51
Categorie Apple
Onderwerpen android, google, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.