Boeken van Macmillan weggehaald uit Amazon’s Kindle Store

Een paar dagen nadat Macmillan een boekendeal met Apple bekendmaakte heeft Amazon de boeken van Macmillan uit de Kindle Store gehaald. Toeval?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kindle macmillanAmazon heeft alle boeken van uitgeverij Macmillan uit de Kindle Store gehaald vanwege een onenigheid over de prijs. De actie komt een paar dagen nadat Macmillan een samenwerking met Apple heeft aangekondigd. Toch spreekt de uitgever in een verklaring met geen woord over Apple: het conflict zou alleen gaan over de prijs. Bij de iPad zijn geen prijzen voor boeken bekend gemaakt, maar het zou gaan om een prijs die hoger ligt dan de $10 die Amazon rekent voor bestsellers. Als de uitgever daarbij bovendien 70% overhoudt aan de deal, valt er bij Apple meer te verdienen.

Macmillan heeft het voorval bevestigd: namens de uitgever gaf John Sargent aan dat in maart nieuwe prijzen in effect treden. Macmillan had Amazon gevraagd om de prijzen te verhogen van $10 naar $15, maar Amazon wil vasthouden aan de vaste prijs voor bestsellers – ook al maken ze daarbij regelmatig verlies op een verkoop. Er zou al een jaar een discussie lopen. Toch is het de vraag of Macmillan zich kan veroorloven om de boeken voor altijd uit Amazon weg te laten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2010, 21:34
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.