Steve Ballmer: ‘iPhone is in meerdere opzichten geslaagd’

Steve Ballmer geeft op CTIA zijn mening over de Apple iPhone. De telefoon is in meerdere opzichten geslaagd, maar Apple heeft ook een aantal uitdagingen. Ballmer heeft oog voor beide.

Steve Ballmer interviewTijdens de beurs CTIA sprak CNET-redactrice Ina Fried met Steve Ballmer over de iPhone en over andere concurrenten. Volgens Ballmer is de iPhone op veel punten geslaagd, maar Nokia wordt volgens Ballmer overschat. Als gevaarlijke concurrenten ziet hij vooral Symbian in het algemeen, RIM en Apple.

In het gesprek vraagt redactrice Ina Fried (ja, wij moesten ook tweemaal kijken): “Er wordt een hoop gepraat over de iPhone. Wanneer u naar de iPhone kijkt, wat zijn de dingen waarvan u tegen het team zegt: ‘OK, hier moeten we ons op richten’?

Ballmer antwoordt daarop: “Apple heeft goed werk gedaan en ze hebben hun eigen reeks uitdagingen. We letten op beide. Veel mensen denken dat ze goed werk hebben gedaan met de gebareninterface, petje af. Dat betekent niet dat het perfect is. Maar er zijn dingen die best goed zijn.

Bekijk de video of lees een transcriptie van het interview met Ballmer. Eerder was Ballmer heel wat minder vriendelijk over de iPhone: hij voorspelde tegenvallende verkoopcijfers. Maar die mening heeft hij inmiddels wel moeten bijstellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2007, 8:27
Categorie Apple
Onderwerpen concurrentie, interview, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.