Step Two iPhone-app

Step Two synchroniseert je tweefactor-codes met iCloud

Step Two is een nieuwe tweestapsverificatie-app voor iPhone en iPad, waarmee je je accounts ook via iCloud kunt synchroniseren.

Step Two: tweefactor met iCloud

Als je tegenwoordig wil voorkomen dat je accounts gehackt worden, kun je maar het beste voor alle diensten tweestapsverificatie inschakelen. Niet alleen voor je Apple ID, maar ook voor allerlei andere diensten. Er zijn allerlei apps voor tweestepsverificatie, zoals Authy en de Google Authenticator. Maar ben je op zoek naar iets nieuws, dan zou je je blik ook eens kunnen richten op nieuwkomer Step Two. Die regelt al je codes en zorgt dat je accounts via iCloud zijn gesynchroniseerd.


Step Two is universeel en dus zowel op de iPhone als op de iPad te gebruiken. De app is gratis, maar als je meer dan 10 online accounts wil gebruiken zul je €2,29 moeten betalen via een in-app aankoop. Tien accounts kan voor sommige mensen al ruimschoots voldoende zijn, al zijn er (gelukkig) wel steeds meer online diensten die je de mogelijkheid geven om een tweestaps-functie in te stellen.

Lekker duidelijk
Handig bij Step Two is dat de app lekker duidelijk alle codes laat zien, elk met een eigen kleurtje (zie afbeelding). Zo zie je meteen welke code je moet invullen voor diensten als Google, Twitter, Amazon en dergelijke. De synchronisatie met iCloud zorgt ervoor dat de codes automatisch ook beschikbaar zijn op al je andere toestellen. Waarom is dat handig? Nou, als je je iPhone verliest (je vertrouwde apparaat) kun je ook meteen niet meer inloggen bij iCloud om je toestel te blokkeren of andere belangrijke acties uit te voeren.

Step Two-app

Het maakt gebruik van de codes wel een tikje minder veilig, omdat de codes op meerdere toestellen te vinden zijn. Een alternatief kan zijn om het toestel van je partner als vertrouwd toestel te registreren, maar dan heb je weer het risico dat codes van verschillende accounts wat door elkaar gaan lopen. Jouw Google-account heeft weer andere codes dan die van je partner.

Step Two bevat een QR-codescanner die je helpt om de app bij de eerste keer gebruik in te richten. Het werkt met elk type account waarbij tijdgebaseerde eenmalige wachtwoorden (time-based one-time passwords, TOTP) worden gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2018, 12:30
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Apps
Onderwerp tweestapsverificatie
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.