Stem van Britse Siri mocht identiteit niet onthullen van Apple

Jon Briggs spreekt de Britse stem in van Siri, Apple's virtuele assistent op de iPhone 4S. Apple wilde eerst liever niet dat hij hierover zou spreken, maar omdat hij geen contract met Apple heeft belemmert niks hem.

Jon BriggsHoewel Siri in de meeste Engelse landen een vrouwenstem heeft, is er in Engeland gekozen voor een man. De stem hierachter is die van Jon Briggs, die na de iPhone 4S-lancering van Apple’s PR-afdeling te horen kreeg dat hij er beter niets over kan vertellen. Apple wilde liever geen publiciteit rond specifieke personen achter de dienst. Omdat Briggs geen rechtstreeks contract met Apple heeft maar met een ander bedrijf, kan hij er toch over spreken. Briggs wijdde in een interview met The Telegraph uit over over zijn rol als de stem van Siri.

Briggs nam de stem van Siri zes jaar geleden op, toen de technologie nog werd ontwikkeld door Scansoft. Uiteindelijk zou dit bedrijf fuseren met Nuance, een spraakherkenningsbedrijf dat samenwerkte met Apple voor de ontwikkeling van Siri. Sinds zijn eerste opnames wist Briggs niks over de ontwikkeling van Siri. Hij ontdekte pas dat zijn stem was gebruikt toen de iPhone 4S in Engeland lanceerde. In Engeland is Jon Briggs vooral bekend als de stem van The Weakest Link. Hij werkte lange tijd als journalist bij BBC.

In het volledige interview legt Briggs uit wat er allemaal bij kwam kijken om een stem op te nemen die in iedere situatie te gebruiken is. Zo moest hij vijfduizend zinnen inspreken in de loop van drie weken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 13:56
Categorie iOS
Onderwerpen nuance, siri, skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.