HomeWizard maakt huisautomatisering toegankelijk vanaf de iPad en iPhone

HomeWizard is een oplossing waarmee je huisautomatisering van meerdere aanbieders centraal vanaf je iPhone of iPad kunt bedienen. Het pakket bestaat uit een kastje, twee schakelaars en een thermometer.

energiemeter-iphoneJe huisautomatisering bedienen terwijl je lekker met je iPad op de bank ligt, is vanaf nu mogelijk. HomeWizard, dat is ontstaan vanuit de European Space Agency (ESA), heeft een oplossing ontwikkeld. Voor 239 euro schaf je een startpakket aan, bestaande uit het HomeWizard-kastje, twee schakelaars en een thermometer. Het interessante van HomeWizard is dat je meerdere systemen kunt bedienen, die normaal niet met elkaar compatibel zijn. Zo kun je de schakelaars KlikAanKlikUit, de slimme energiemeter Wattcher en de weerstations en draadloze thermometers van Cresta centraal bedienen vanaf je iPhone of iPad. De HomeWizard kan communiceren met apparaten die radiografische signalen op de 433 en 868MHz frequentieband uitzenden.

Naast de eerder genoemde merken werkt HomeWizard ook samen met producten van DI-O, TFA, Cresta, Irox, Sinus, Bresser en Ventus. Via een ingebouwde Wi-Fi-module maak je verbinding met je draadloze netwerk thuis. Via de app kun je meerdere scènes inprogrammeren, bijvoorbeeld het inschakelen van sfeerverlichting of het uitschakelen van alle apparatuur wanneer je de deur uitgaat. Ook kun je de timers instellen op specifieke tijdstippen of momenten, bijvoorbeeld zonsopkomst. Heb je een slimme energiemeter, dan kun je op de iPhone een grafiek aflezen van je energieverbruik. Zo is er nog veel meer mogelijk met HomeWizard, want de fabrikant is van plan de hoeveelheid ondersteunde apparatuur verder uit te breiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 14:47
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.