apple pay afrekenen winkel

‘Startdatum Apple Pay op 20 oktober’

Op 18 oktober gaat Apple Pay van start, blijkt uit een interne memo van drogisterijketen Walgreens.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een interne memo van drogisterijketen Walgreens maakt duidelijk wanneer Apple Pay van start gaat in de VS. “In voorbereiding op de lancering van Apple Pay op 18 oktober, willen we het volgende bij je onder de aandacht brengen”, zo begint de memo. Walgreens is een van de deelnemende winkelketens. Om te zorgen dat al het personeel goed is voorbereid kregen de winkelmanagers een lijst met instructies. Klanten die met Apple Pay willen betalen, kunnen dat vanaf de 18e onmiddellijk doen. “Ze hoeven alleen hun iPhone 6 tegen het bovenste deel van de pinpad te tikken om hun aankopen te betalen. Zo makkelijk is het!” is te lezen in de memo.

Update: de startdatum van Apple Pay is vastgesteld op 20 oktober, tegelijk met het verschijnen van iOS 8.1.

walgreens apple pay

Apple heeft zelf nog geen startdatum voor Apple Pay bekend gemaakt. De 18e oktober valt op een zaterdag – niet de meest gebruikelijke dag voor Apple om een nieuwe dienst te introduceren. Misschien kiest Apple bewust voor een weekend, zodat zoveel mogelijk klanten de nieuwe dienst kunnen proberen. Walgreens is een van de grootste partners van Apple bij de start van Apple Pay. Ook McDonalds, Nike, Macy’s en Staples doen mee. Maar er is nog een grote groep winkelketens die twijfelt of zelfs heeft aangegeven Apple Pay voorlopig niet te ondersteunen.

Lees ook: Dossier Apple Pay

Apple organiseert op 16 oktober een iPad-evenement, waar ook een nadere datum voor Apple Pay wordt verwacht. Apple gaf eerder aan dat de mobiele betaaldienst in oktober van start gaat in de VS. Ondersteuning voor Nederland en België wordt op z’n vroegst pas vanaf volgend jaar verwacht. Andere aankondigingen die op 16 oktober waarschijnlijk plaatsvinden: een nieuwe iPad Air, een iPad mini met Retin-scherm en iMacs met Retina-scherm. Ook zal Apple bekendmaken wanneer OS X Yosemite beschikbaar komt voor het grote publiek.

Update 13 oktober: Apple Pay lijkt deze week echt van start te gaan. Er zijn inmiddels meer winkels die zich voorbereiden op de start en Apple Store-medewerkers in de VS krijgen deze week een cursus Apple Pay. In de instellingen-app van iOS 8 komt een aparte sectie waarmee je Apple Pay kunt inschakelen. Je kunt er ook creditcardnummers invoeren of de gegevens importeren door een foto te maken met je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2014, 10:01
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.