iPadOS 16 Stage Manager gebruiken

Reacties voor: Stage Manager komt ook naar oudere iPads

Maar externe schermen zijn uitgesteld
Apple heeft een flinke wijziging doorgevoerd voor Stage Manager op de iPad. Er komt nu ook ondersteuning voor oudere iPad Pro's, terwijl Apple maandenlang beweerde dat het onmogelijk was.
Lees het complete artikel → Stage Manager komt ook naar oudere iPads
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. En mijn gloednieuwe ipad air 2022 ook niet? Te weinig opslag. Lekker dan…wel 2TB iCloud, maar blijkbaar moet je ook nog lokale opslag kopen.

  2. Mooi, dan kan mijn iPad Pro 2018 toch nog ff mee!
    Wil hem sowieso we lgaan vervangen, en Stage Manager is zeker niet de hoofdreden, maar wel fijne bijkomstigheid.

  3. Mooi, zelf heb ik een iPad Air 2019 waar het niet uit komt maar zelf zou ik dit toch niet gebruiken maar voor iPad Pro’s was het gewoon vreemd. Dan koop je voor 1000 euro een lpad en dan krijg je dit nog niet. Overigens zal ik zelf wel twee Maal nadenken of ik een nieuwe iPad koop, hij wordt zo snel gezien als oud.

  4. Origineel geplaatst door Flieps
    En mijn gloednieuwe ipad air 2022 ook niet? Te weinig opslag. Lekker dan…wel 2TB iCloud, maar blijkbaar moet je ook nog lokale opslag kopen.

    Ben hier ook benieuwd naar.

  5. Origineel geplaatst door Johannes
    Mooi, zelf heb ik een iPad Air 2019 waar het niet uit komt maar zelf zou ik dit toch niet gebruiken maar voor iPad Pro’s was het gewoon vreemd. Dan koop je voor 1000 euro een lpad en dan krijg je dit nog niet. Overigens zal ik zelf wel twee Maal nadenken of ik een nieuwe iPad koop, hij wordt zo snel gezien als oud.

    De naam zegt het al Air, niet pro

  6. Origineel geplaatst door Flieps
    En mijn gloednieuwe ipad air 2022 ook niet? Te weinig opslag. Lekker dan…wel 2TB iCloud, maar blijkbaar moet je ook nog lokale opslag kopen.

    Goed lezen!

  7. @P: Gedaan, maar ik zie niet wat je bedoelt. Ik heb een iPad Air 2022 64GB en ik begrijp dat alleen het 256GB model dit nu krijgt. Heb ik het mis? Terwijl ik vanwege mijn 2TB iCloud opslag bewust gekozen heb voor weinig lokale opslag. Ik vind dat vreemd.

  8. @Flieps: geen enkele air krijgt de upgrade van stage manager hoor gewoon goed lezen

  9. @Flieps: Nou vrijwelzeker nogal simpel. Er wordt veel data naar het geheugen weggeschreven om het te kunnen gebruiken. En lokale storage en vele vele malen sneller dan uw internetverbinding.

  10. @Marvin: Euhm…Zie het artikel: Bij mij staat toch echt onder aan het lijstje: iPad Air 2022 (alleen 256GB-model)

  11. Origineel geplaatst door Flieps
    Euhm…Zie het artikel: Bij mij staat toch echt onder aan het lijstje: iPad Air 2022 (alleen 256GB-model)@Marvin:

    @iCulture: Mss kunnen jullie hier duidelijkheid over geven. Op andere sites kom ik de beperking qua opslag namelijk niet tegen. Ook niet op de Apple site

  12. Wat dus raar is waarom bijvoorbeeld iPad Pro 2018 het wel krijgt maar air uit 2020 niet? A14 is sneller dan A12X

    • Het is vrij verwarrend en ik heb bij het schrijven de iPad Air 4 (2020) en iPad Air 5 (2022) door elkaar gehaald als het om Memory Swap gaat, maar dit is hoe het zit:
      – iPad Air 5 (2022) met M1: Stage Manager werkt WEL (ongeacht opslaggrootte)
      – iPad Air 4 (2020) met A14: Stage Manager werkt NIET

      Wat de verwarring veroorzaakt is dat Apple zich in allerlei bochten ging wringen om uit te leggen waarom Stage Manager maar op een beperkt aantal devices werkt. Ze zeiden toen, dat Memory Swap vereist is en dat dit de reden is waarom het niet op de oudere iPads werkt.

      Vervolgens bleek dat de 64GB iPad Air M1 (geen memory swap) wel gewoon werkt met Stage Manager en de 256GB iPad Air A14 (wel memory swap) niet met Stage Manager werkt. Maar het is dus niet alleen afhankelijk van memory swap. Het is ook afhankelijk van een schakelaartje die Apple kan omzetten, waardoor het wel of niet werkt. Het lijkt ook niet te maken te hebben met de hoeveelheid RAM, want de iPad Pro 2018 heeft in sommige modellen ook maar 4GB RAM (de Air 2020 heeft 4GB, de Air 2022 heeft 6GB).

      @elvin: Je wilt weten waarom de iPad Air 2020 met A14 het niet krijgt, terwijl die chip nieuwer is dan de A12-varianten in de oude iPad Pro’s. Dat staat in de tekst uitgelegd onder het kopje ‘Waarom niet de iPad Air 2020?’. Overigens is dit ook maar giswerk, want Apple geeft zelf geen verklaring waarom.

  13. Ik denk dat Apple overstag is gegaan na de bakken van (terecht) kritiek. Ik ben allang overgestapt op een MacBook Pro en kijk voorlopig de kat uit de boom wat iPads betreft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.