Stage Manager iPad design

Reacties voor: Apple legt uit waarom Stage Manager alleen op M1 iPads werkt

Boosheid en teleurstelling alom: de beste functie van iPadOS 16 komt alleen op de nieuwste iPads met M1-chip beschikbaar. Apple's softwarebaas Craig Federighi legt uit waarom dat is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Ondanks dat ik zelf naar alle tevredenheid gebruik maak van mijn Apple-apparaten, vind ik wel dat Apple er een zooitje van maakt de laatste jaren. Nu heeft Apple altijd wel bepaalde features alleen uitgebracht op recente modellen, maar een Watch verkopen die niet meer te updaten is en vergevorderde Beta’s ondersteunen op toestellen die uiteindelijk ineens niet meer ondersteund worden in de uiteindelijke versies is wel een slechte zaak. Om nog maar niet te spreken over software-bugs in het algemeen.

  2. Ik denk dat stage manager niets gaat worden, net zoals het huidige splitview. Waarom? Omdat de app developers bepalen of jij wel- of niet splitview mag gebruiken. Dus, apps met reclame zullen geen verkleining van hun app toestaan, waarmee nog steeds geen vrijheid voor de gebruiker is…

  3. Zijn de zwevende vensters ook onderdeel van Stage Manager?

  4. Ik ben inderdaad teleurgesteld. Heb een IPad Pro uit 2020 met 256 GB en moet deze hardware na 2 jaar eigenlijk al afschrijven. Dat zijn streken die ik van Apple niet gewend ben. En als het nou nog een beetje te betalen is…..😡

  5. De hardware van iPads zijn jaren vooruit, allez, zo worden ze toch verkocht.
    Wil je echter alles inzake hun software kunnen gebruiken na de updates dan dien je ook jaarlijks een nieuwe iPad aan te schaffen.

  6. Origineel geplaatst door Ruben
    Ondanks dat ik zelf naar alle tevredenheid gebruik maak van mijn Apple-apparaten, vind ik wel dat Apple er een zooitje van maakt de laatste jaren. Nu heeft Apple altijd wel bepaalde features alleen uitgebracht op recente modellen, maar een Watch verkopen die niet meer te updaten is en vergevorderde Beta’s ondersteunen op toestellen die uiteindelijk ineens niet meer ondersteund worden in de uiteindelijke versies is wel een slechte zaak. Om nog maar niet te spreken over software-bugs in het algemeen.

    Het is inderdaad een bijzondere keuze van Apple om nog een Watch te verkopen die geen vernieuwingen meer zal krijgen. Ik vermoed dat deze dan ook spoedig niet meer verkrijgbaar zullen zijn. Overigens neemt dat niet weg dat je er naar alle waarschijnlijkheid nog wel een paar jaar support op zult krijgen met bug-/securityfixes. (Dit wordt dan ook netjes vermeld in het artikel door de auteur) Hoe dan ook een duidelijke disclaimer bij uitgaande modellen zou wel netjes zijn.

    De iPhone 7 werd naar mijn weten in 2016 geïntroduceerd met iOS10. We zijn 6 jaar verder. Het is niet vreemd dat deze niet meer de laatste update krijgt. Ik snap de verwarring hierover niet. Ze kunnen de nieuwe functionaliteit met behoud van goed functioneren niet garanderen op die modellen. Prima want wij willen wel de nieuwste snufjes. De SOC’s zijn stukken sneller geworden, de schermen groter, de accu’s “beter”. Hardware schrijf je gemiddeld in 4 jaar af, 2 jaar langer is keiharde winst. Doe je netjes met je telefoon en houd hij het langer vol dan 6 jaar, kudos! Alleen dat betekend wel dat je moet accepteren dat je op een gegeven moment nieuwe features gaat missen. (Waar je volgens mij dan toch niet veel om gaf anders was de vernieuwingscycle wel hoger.) Let wel, ik ben van een 6 naar 12 gegaan, puur omdat ik hem liet vallen. Alleen ik was me er ook terdege bewust van dat ik niet altijd de nieuwste features zou hebben. De 12 verwacht ik ook zo lang te gaan gebruiken en dus ook dat ik bepaalde features zal missen op den duur.

  7. Ach alles is relatief. ik ben al lang blij dat mijn iPad Air 2 uit 2014 tot nog toe alle updates mee heeft kunnen krijgen. Eens houdt het op.

  8. Het is een goede strategie van  om zo nieuwe versies van het OS toch beschikbaar te stellen op oudere hardware. De functies waar de oudere hardware niet geschikt voor is, worden er slim uitgehaald.

  9. Origineel geplaatst door Pmvoorza
    Ik ben inderdaad teleurgesteld. Heb een IPad Pro uit 2020 met 256 GB en moet deze hardware na 2 jaar eigenlijk al afschrijven. Dat zijn streken die ik van Apple niet gewend ben. En als het nou nog een beetje te betalen is…..😡

    Dat is hoe je er zelf in staat, je iPad uit 2020 kan nog steeds en wss meer dan toen je hem kocht. Er hoeft niks afgeschreven te worden. Apparaat werkt nog prima, alleen omdat je hyped bent op een stukje software ga je jezelf aanpraten dat je iPad afgeschreven is 😉

  10. Ik heb mijn iPad Pro 2020 al verkocht. Duur speelgoed is het en het geld kennelijk niet waard.
    Software is één zooitje en niet af, en update’s welke echt iets verbeteren, toevoegen krijg je niet! Zelfs niet op een iPad Pro welke pas is vervangen door Apple in 2021!! Ik kan een hoop hebben maar dit gaat mij echt te ver! Maar goed ik heb hem verkocht en ben van die iPad af!

    Ik ga maar weer een MacBook Pro kopen en vergeet de iPad voorlopig maar. Jammer! De iPad had veel potentie. Maar elke 1 of 2 jaar een nieuwe iPad kopen om zijn software functie’s zoals een iPhone NO THANKS! ⚠️

  11. @Pmvoorza: inderdaad jongen… het nieuwe model van mijn auto heeft andere koplampen en heeft 4 pk meer… Ik kan er van dag op dag niet meer mee rijden.

    Apple is een bedrijf zoals een ander, met oog op zoveel mogelijk winst te maken… koop vandaag een ipad met M1 en binnen enkele maanden hebben ze een model met M2. Aan jou de keuze in hoever je wil meegaan hierin.

  12. Origineel geplaatst door Andy
    Dat is hoe je er zelf in staat, je iPad uit 2020 kan nog steeds en wss meer dan toen je hem kocht. Er hoeft niks afgeschreven te worden. Apparaat werkt nog prima, alleen omdat je hyped bent op een stukje software ga je jezelf aanpraten dat je iPad afgeschreven is 😉

    Nee ik ben het niet met je eens! Deze functie is voor Pro gebruikers eigenlijk noodzakelijk. Die iPad Pro is verkocht tot in 2021 dus het slaat nergens op! Je betaald er echt veel voor!

    Als mensen dit allemaal maar accepteren dan veranderd er niks en krijgt Apple nog meer kapitalistische streken! Stel je voor dat je dure MacBook Pro na 1 of 2 jaar geen echte nieuwe software functies meer krijgt! De wereld is dan te klein! 😅😂🤣

    De iPad is net zo duur!

  13. @Pmvoorza: afschrijven omdat je een functie niet kan gebruiken? Afschrijven betekend iets heel anders 😂

  14. Ik zou ook niet voor die ene functie (die er wel echt tof uit zien, haha) de iPad als “afgeschreven” beoordelen. Je hoeft niet direct te upgraden en de iPad werkt prima zonder die functie.

    Ik heb zelf een iPad Pro 2018. Omdat de batterij steeds minder lang meegaat, zat ik al te denken aan een nieuwe. Ik vind Stage Manager geen reden op zichzelf, maar het draagt wel bij aan de beslissing dat ik ga upgraden. Ik wacht nog ff toch ze mogelijk in september een nieuwe iPad Pro aankondigen en anders koop ik de huidige M1 iPad Pro!

  15. Ik baal een beetje op het moment, heb echt niet zien aankomen dat AW Series 3 de ondersteuning zou verliezen, de geruchten gingen de laatste weken al rond, alleen ik geloofde die geruchten echt absoluut niet, dacht echt dat Apple dat niet zou gaan doen, omdat het juist nog verkocht wordt, wat ik wel geloofde was dat de SE 1, 6s en 7 eruit zouden gaan. Toen ik die geruchten zag over de het splitten van de 7 en de 7 Plus dacht ik al meteen, die gaan er gewoon beide uit. Er zijn tenminste genoeg apparaten die wel in mijn ecosysteem kunnen blijven, betreffede een SE 2, iPad mini 5, iPad Air 4, HomePod mini en Apple TV HD, toch valt dan voor mij de SE 2 af, dit omdat mijn vader de SE 1 heeft, die hij van mij heeft overgenomen, dus ik mag gaan sparen voor de AW SE en de iPhone SE 3, vind Touch ID veel fijner (en veiliger) dan Face ID en een upgrade is het alleen qua SOC, van een A13 naar een A15, nou wat een verbetering, nee echt, al die nieuwe functies op die iPhone 13 of de komende 14, ik hoef het niet te hebben.

  16. De iPad Air 4 beschikt wel degelijk over de memory swap die Apple beweert dat hij niet heeft. Hier heeft MacRumors al onderzoek naar gedaan. Het argument is dus totaal niet overtuigend.

    Het valt me tegen van Apple dat ze dit op deze manier doen. Ze staan er juist om bekend dat alle modellen alle software updates krijgen, en niet dit selectieve gedoe. Doet me denken aan Samsung… nu zou ik mijn iPad Air van 2020 die ik een jaar geleden heb gekocht nu al moeten inwisselen voor een nieuw model. Creeert juist weer heel veel meer e-waste op deze manier.

    Vooralsnog hoop ik dat Apple zich bedenkt.

  17. Ik vind het niet erg dat ik na een paar jaar geen nieuwe features meer krijg, maar ik vind het wel erg dat Apple niet duidelijk is over hoe lang hun hardware en software minimaal beveiligingsupdates krijgt. Als ik er niet vanuit kan gaan dat ik nog een update met een fix kan krijgen als er een security issue ontdekt wordt, dan kan ik er dus niet vanuit gaan dat ik met een veilig platform werk. Dat doen eigenlijk alle andere leveranciers van operating systems (Microsoft, de diverse Linux distributies, etc.) beter.

  18. (Red.) Interview met uitspraken van Craig Federighi toegevoegd.

  19. Toch jammer dat er dan niet een afgeschaafde variant gebruikt kan worden, bijv max 2 of 3 apps naast elkaar en dan zonder animaties met schaduw effect….
    Beter heb je iets dan niets.

  20. Origineel geplaatst door SpaceColonist
    De iPad Air 4 beschikt wel degelijk over de memory swap die Apple beweert dat hij niet heeft. Hier heeft MacRumors al onderzoek naar gedaan. Het argument is dus totaal niet overtuigend.

    Het valt me tegen van Apple dat ze dit op deze manier doen. Ze staan er juist om bekend dat alle modellen alle software updates krijgen, en niet dit selectieve gedoe. Doet me denken aan Samsung… nu zou ik mijn iPad Air van 2020 die ik een jaar geleden heb gekocht nu al moeten inwisselen voor een nieuw model. Creeert juist weer heel veel meer e-waste op deze manier.

    Vooralsnog hoop ik dat Apple zich bedenkt.

    En als het dan straks toch wat trager werkt, staat de hele tech wereld weer op z’n kop dat het niet doet wat het belooft op je Ax iPad.
    Apple heeft ooit goed bedoeld nog eens iets gedaan om oudere telefoons met versleten batterijen in de running te houden.
    Rechtzaken en planned obscolence werd er geschreeuwd.

    Zij die nog met een Nokia 3210 gewerkt hebben weten dat goed: versleten batterij en midden in het gesprek *poef* alles uit. Liever een (tijdelijk) trager toestel dan eentje dat niet werkt.

    Ze moeten hun M1 toch op de markt krijgen. Het staat in de sterren geschreven dat Intel MacBooks binnen de 5 jaar hun ondersteuning naar nieuwe OSen ook kwijt gaan zijn.

  21. @Gany: Gaat niet alleen om nieuwe features, maar ook om het feit dat licenties e.d. nog maar beperkt worden geupdate. Je telefoon wordt actief onbruikbaar gemaakt door internet bankieren apps, streaming apps e.d. die je dwingen de nieuwste versies te gebruiken

  22. @Dendezen: Jouw auto heeft niet het probleem dat 2 jaar later er opeens geen banden meer onder passen. Je kunt je auto 30 jaar rijden. Je Ipad wordt actief de markt uitgewerkt als je echt de nieuwste features wil gebruiken. Je ziet dit dus niet echt bij de macbooks. Bij een Macbook zijn het inderdaad de koplampen. Een macbook van 6 jaar oud werkt ook nog uitstekend.
    Apple is gewoon hebberig aan het worden. Niet Apple waardig. Geld verdienen is goed, hebberigheid is een zonde.
    Mooi voorbeeld is ook hoe actief zoveel mogelijk IOS apps geweerd worden van de m1 macbooks en maar beweren dat dat aan de ontwikkelaars ligt, right……

  23. Ik ben heel teleurgesteld, had verwacht dat alleen de 6 serie er af zou gaan, jammer voor mij slaan zenu even de plank mis en op deze manier verplichten ze nu om een andere iPhone te kopen.😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.