‘Spotify iPhone-app verbruikt extreem veel data’

Spotify voor iPhone (en iPad) kampt met een eigenaardig probleem bij sommige gebruikers: de app verbruikt enorm veel data.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

spotify app dataverbruikHet lijkt erop dat de iPhone-app van Spotify vanaf vorige week bij sommige gebruikers extreem veel data verbruikt. Op het forum van Spotify melden verschillende iPhone-gebruikers dat het dataverbruik buitensporig is tijdens het gebruik van de app, maar de applicatie zou zelfs data verbruiken zonder dat die actief wordt gebruikt. Volgens een gebruiker gaat het om maar liefst 750 MB voor één uur muziek luisteren. Het probleem werd bij iPhoneclub aangekaart door lezer Mathijs, die zijn databundel van 4 gigabyte in 8 dagen volledig op zag gaan. Update 3 februari: Volgens Spotify moeten de problemen zijn verholpen.

Contact met Vodafone leverde hem het volgende op, mailt hij ons:

Volgens Vodafone is de app actief terwijl ik ‘m niet heb aangezet en terwijl ik op het Wi-Fi-netwerk zit. Op het Spotify-forum lijkt het een bekend probleem.

Hoewel de probleemstelling enigszins ongeloofwaardig klinkt, zijn er inderdaad meer meldingen van extreem datavebruik op het Spotify-forum. Een Belgische gebruiker op het Proximus-netwerk zegt 750 MB in een uur te hebben gebruikt, een Nederlandse T-Mobile-gebruiker rapporteert 100 MB in een uur en ook op andere netwerken wereldwijd zijn er problemen. 20 MB voor één liedje in lage streaming-kwaliteit, meldt een Spaanse gebruiker. Vijf gigabyte in 5 uur, meldt een Zweed.

De eerste van de problemen werd een week geleden gemeld op de forumpagina. Dat was voordat de bugfix-update van gisteren werd uitgebracht. Die lijkt de problemen echter niet te verhelpen: ook na de nieuwe update met versienummer 0.9.2 worden de problemen gemeld.

Update 3 februari 2014
Volgens een forumgebruiker heeft Spotify het dataprobleem voor de ‘meerderheid van de gebruikers’ verholpen. De oplossing maakt deel uit van de update naar Spotify 0.9.4 die op 27 januari verscheen. Als je nog steeds last van uitzonderlijk hoog datavebruik hebt, moet het helpen om de app opnieuw te installeren.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:13
Categorie Apps
Onderwerpen dataverbruik, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.