Gerucht: ‘iPhone 6 zal 8-megapixelcamera behouden’

De iPhone 6 krijgt weer een 8-megapixelcamera, aldus bronnen van Nomura Securities. Apple hanteert al sinds de iPhone 4S 8 megapixels.

iPhone cameraApple zal in de iPhone 6 weer een 8-megapixelcamera gebruiken, aldus analisten van Nomura Securities tegenover The China Post. De iPhone heeft sinds de iPhone 4S in 2011 al een 8-megapixelcamera, al werd deze wel op andere fronten verbeterd. Chinese lensfabrikant Largan is hoe dan ook niet blij met het nieuwe gerucht: de aandelen zakten toen het bericht naar buiten kwam.


Volgens Nomura Securities werd er gerekend op een nieuwe 16-megapixelcamera in de iPhone 6, waar Largan wellicht ook aan zou meewerken. Apple zou er nu voor hebben gekozen om wederom een 8-megapixelcamera te gebruiken om zo het handzame formaat van de iPhone te behouden.

Hoewel Apple sinds de iPhone 4s al een 8-megapixelcamera biedt, was deze camera in de iPhone 5 en iPhone 5s wel op andere fronten verbeterd. De iPhone 5s gebruikt bijvoorbeeld grotere pixels en heeft een dubbele ledflitser, die zorgt voor een natuurlijker flitslicht.

Geruchten over de iPhone 6 zijn op het moment schaars, maar gisteren zagen we wel een foto voorbijkomen van de mogelijke behuizing van de nieuwe iPhone. Het is alleen nog de vraag of deze ook echt voor de iPhone 6 is bedoeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

79 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.