Sphero Mini met iPhone-app

Sphero Mini: een robotje ter grootte van een pingpongbal

De Sphero Mini is een kleine robotbal, die je met de iPhone of iPad kunt bedienen. Je kunt de Sphero Mini zelfs programmeren met JavaScript. Leuk voor de kids!

Sphero heeft een miniballetje uitgebracht, die je met de iPhone kunt bedienen. De Sphero Mini is een kleinere versie van de bekende robotbal, die via Bluetooth verbinding maakt metje iPhone of iPad. Leuk voor kinderen.

Sphero Mini is een robotballetje

Via de iPhone-app stuur je het balletje aan. Er is een virtuele joystick, waarbij je met knoppen aangeeft in welke richting het balletje moet rollen. Ook is er een tilt-besturing, waarbij je de iPhone kantelt. Nieuw is de zogenaamde Face Drive, die gezichtsuitdrukkingen omzet naar commando’s. Dat sluit mooi aan op Apple’s plannen om meer met gezichtsherkenning te doen. Emoties bepalen de richting van het balletje. Zo kun je lachen om vooruit te gaan en fronsen om terug te rollen.

Er zitten ook spelletjes in de game, waarbij de bal een controller wordt. Zo kun je een space shooter of een tunnel racer spelen met het balletje. Er komen volgens de fabrikant nog meer spelletjes aan. Sphero levert een aantal accessoires mee, zoals pionnen en kegels. De bal heeft een diameter van 4 centimeter. Binnenin zitten een gyroscoop, versnellingsmeter en andere sensoren.

Sphero Mini met iPhone-app

Sphero’s eerdere robotbal had de grootte van een tennisbal en verscheen al in 2011. Sindsdien verschenen er andere speeltjes, zoals de robots uit Star Wars en een Lightning McQueen-autootje van Pixar.

Met deze nieuwe bolvormige robot kun je 45 minuten spelen, dan is de batterij leeg. De LED-lampjes gloeien op in verschillende kleuren, zodat je de bal ook onder bed of bank kunt terugvinden. Om te zorgen dat de kids ook nog iets leren van al dat spelen is er de Sphero Edu-app, waarmee je leert om in JavaScript te programmeren. Het mooie is dat er via appupdates steeds nieuwe functies aan kunnen worden toegevoegd.

Sphero Mini robotbal met speeltjes

De bal kost $50 en ligt voor de kerstdagen in de winkel. Je kunt kiezen uit de kleuren wit, blauw, oranje, groen of roze. Extra kleuren koop je voor $22 en de speelaccessoires kosten $10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2017, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen robot, sphero

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.