iFixit: ventilator in MacBook

‘Apple wil Intel buitenspel zetten met eigen MacBook-processor’

Apple wil eigen MacBook-processors ontwikkelen, zodat ze Intel niet meer nodig hebben. Ook zouden ze eigen iPhone-modems willen maken.

Apple zou plannen hebben om eigen ARM-gebaseerde processoren voor toekomstige MacBooks te ontwikkelen. Dat zou ertoe leiden dat ze Intel niet meer nodig hebben. Voor de iPhone en iPad maakt Apple al eigen chips en nu zouden ze ook het maken van MacBook-chips, iPhone-modems en touchscreen-onderdelen in eigen hand willen nemen.


iFixit: ventilator in MacBook

Eigen Apple-processor voor MacBook

Dat blijkt uit informatie van Nikkei Asian Review. Twee bronnen uit de bedrijfstak zouden hebben beweerd dat Apple minder afhankelijk wil worden van Intel met betrekking tot de MacBook en MacBook Pro. Apple zou daarbij de A-serie chips die in de iPhone en iPad worden gebruikt verder willen uitbouwen. Deze zijn gebaseerd op de ARM-architectuur.

“Notebooks worden dunner, terwijl consumenten betere draagbaarheid en een langere batterijduur verwachten”, aldus een bron. “Dat biedt kansen voor de ARM-architecuur, die bekend staat om de energiezuinigheid.” Apple zou ook geïnvesteerd hebben in R&D voor baseband modemchips, bedoeld voor de iPhone. Daarmee zouden ze minder afhankelijk worden van Qualcomm en Intel. De eerste resultaten zullen we pas over zo’n jaar of twee kunnen zien. Apple zou minstens duizend engineers nodig hebben om de plannen te realiseren.

Verder zou het feit dat Apple medewerkers heeft weggekaapt bij AU Optronics en de Taiwanese fabrikant Novatek erop kunnen wijzen dat Apple bezig is om eigen touchscreentechnologie te ontwikkelen, bedoeld voor de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2017, 9:00
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen intel, macbook
Devices Mac, MacBook
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.