Apple-reclamespot portretfunctieApple-reclamespot portretfunctie

Dit kun je doen met portretbelichting op de iPhone 8 Plus

Apple legt in een reclamefilmpje uit hoe portretbelichting op de iPhone 8 Plus werkt. In het filmpje zien we zangeres Shannon Wise van The Shacks.

Apple laat in een nieuw reclamespotje de effecten van portretbelichting (Portrait Lighting) zien. Daarmee hopen ze mensen over te halen om ook een iPhone 8 Plus te kopen, het nieuwe toestel dat beter diepte kan zien, wat soms spectaculair mooie portretten oplevert.

Apple-reclamespot portretfunctieApple-reclamespot portretfunctie

Apple’s reclamespot voor portretbelichting

De iPhone 8 Plus bevat een nieuwe functie portretbelichting, die een stap verder gaat dan de portretfunctie op de iPhone 7 Plus. In het spotje met de naam ‘Portraits of Her’ krijgen we te zien hoe dat werkt. Zangeres Shannon Wise van de groep ‘The Shacks’ staat daarin model. Ze wandelt op het trottoir, waarbij de verschillende lichteffecten in beeld komen. Uiteindelijk komen we terecht bij een persoon die een iPhone 8 Plus in handen houdt om een portret van de zangeres te maken. Op de achtergrond horen we het liedje ‘This Strange Effect’, uiteraard van Wise’s band The Shacks.

Bij portretbelichting krijg je de mogelijkheid om meerdere varianten van belichting te gebruiken, waaronder natuurlijk licht, studiolicht en contourlicht.

Apple zegt dat ze uitgebreid onderzoek hebben gedaan om deze portretfuncties mogelijk te maken, waarbij ze onder andere de lichtinval op portretten van bekende kunstenaars en fotografen hebben bekeken. De ISP (image signal processor) van de iPhone 8 Plus maakt een dieptekaart van de persoon en de achtergrond, zodat beide kunnen worden gescheiden. Daarna wordt alleen op de achtergrond een andere belichting toegepast. De software kan de achtergrond ook helemaal donker maken, zodat het gezicht extra opvalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2017, 9:41
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 8, iPhone 8 Plus, portret, reclamespot
Device iPhone 8 Plus

Actuele iPhone 8 Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.