Fietsendief van Sparta.

Fietsenfabrikant Sparta waarschuwt met app bij diefstal van je e-bike

Fietsenfabrikant Sparta gaat e-bikes uitrusten met elektronica die ervoor zorgt dat de fiets een internetverbinding heeft. Hierdoor wordt er een koppeling gemaakt met de bijbehorende app, zodat je een melding krijgt als hij verplaatst wordt.

Fietsendief van Sparta.
Ben je bang dat je fiets in de grote stad gestolen wordt? Helemaal als je een dure elektrische fiets hebt staan, zou het zonde zijn als deze door een dief meegenomen wordt. Fietsenfabrikant Sparta gaat er iets aan doen. Zij gaan in Nederland en België tienduizenden e-bikes uitbrengen die voorzien zijn van een speciaal kastje, dat in verbinding staat met internet. Een app waarschuwt als iemand probeert je fiets te stelen.

Connected e-bike tegen diefstal

De Nederlandse Fietsersbond is blij met deze ontwikkeling en verwacht dat het fietsendieven een stuk lastiger zal maken. De app trekt aan de (fiets)bel zodra de fiets wordt verplaatst of omvalt, waardoor de eigenaar weet dat er iets loos is. Saskia Kluit van de Fietsersbond verwacht dat andere producenten snel volgen en dat ook gewone fietsen met deze apparatuur uitgerust zullen worden, zo zegt zij tegen het AD.

Het kastje voor de internetverbinding wordt zodanig in de fiets verwerkt, dat deze niet zomaar verwijderd kan worden. Je moet de fiets voor een groot deel uit elkaar halen als je de beveiliging wilt slopen. Dit zou volgens Sparta fietsendiefstal een stuk minder aantrekkelijk maken. Sparta rustte als proef eerder al 250 e-bikes uit met deze technologie en volgens de maker is er daarvan geen één gestolen.

Het is overigens niet nieuw dat elektrische fietsen samenwerken met een app. Het Amsterdamse Roetz Bikes heeft bijvoorbeeld de Vigour+ die samenwerkt met de bitride-app. Deze geeft informatie over je fiets, maar kan hem ook op slot zetten. Deze app werkt ook samen met andere elektrische fietsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2016, 10:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen diefstal, fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.