Macintosh collectie van Tekserve

Unieke Macintosh-collectie van Tekserve onder de hamer

Tekserve was decennia lang een iconische winkel in New York waar je terecht kon voor reparaties en nieuwe Macs. De winkel is failliet en de unieke collectie Macintosh-computers gaat nu onder de hamer.

Voor New Yorkers was Tekserve decennialang de winkel om een Mac(intosh) aan te schaffen of te laten repareren. Eind juni kwam het bericht naar buiten dat de winkel zou moeten sluiten, omdat het niet meer kon opboksen tegen de Apple Store. Na 29 jaar komt er een einde aan de legendarische winkel. De Macintosh-collectie die prominent in de winkel op West 23rd Street aanwezig was, gaat deze maand onder de hamer en er zit een aantal bijzondere exemplaren bij.

Macintosh collectie van Tekserve

Unieke Macintosh-collectie

De veiling bevat 35 Macintosh-computers waaronder een Lisa en een 20th Anniversary-model. De collectie op de foto hierboven bevat ook een Macintosh Plus, gesigneerd door Apple-oprichter Steve Wozniak.

In de loop der jaren heeft de eigenaar elke Mac goed onderhouden en zijn alle Macs gedocumenteerd. De veilingsite geeft aan dat de conditie over het algemeen ‘zeer goed’ is.

Macintosh collectie van Tekserve

Ruime collectie Apple-memorabilia
Naast de bijzondere modellen hierboven bevat de collecte ook een Macintosh Portable, NeXTcube, Apple IIc, Macintosh 128k (TED 25th Anniversary Edition), Macintosh SE, Macintosh Classic en een Macintosh Powerbook 100. Verder is er een afgebrand exemplaar van de Macintosh en verschillende advertentieposters en attributen van Apple.

De veiling staat gepland op 23 augustus om 11 uur in de ochtend (lokale tijd). Wie belangstelling voor de Macintosh-collectie heeft kan meebieden via de website. De waarde van de Macintosh-collectie wordt geschat tussen de 12,000 tot 14,000 dollar, maar de teller staat inmiddels op $29,000.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2016, 11:37
Categorie Apple
Onderwerpen macintosh, new york, veiling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.