Spark mail delegeren

Spark-app laat je e-mail delegeren binnen een team

Met Spark kun je vanaf je e-mail delegeren naar collega's, teamleden of assistenten. Tegelijk kun je de voortgang bijhouden.

Spark: e-mail delegeren naar teamleden

Ben je een drukbezette manager zoals Tim Cook, dan kun je onmogelijk al je e-mailberichten zelf afhandelen. Spark heeft daar nu een oplossing voor: je kunt een e-mailbericht delegeren naar iemand anders in je team. De nieuwe functie is beschikbaar voor alle Spark for Team Premium-leden. Wil je er gebruik van maken, dan zul je dus eerst een team moeten aanmaken. Vorige week voegde Spark al een andere nuttige functie toe aan de apps voor iOS en macOS, namelijk rijke tekstopmaak.


De nieuwste functie voor het delegeren van e-mails kan handig zijn voor iedereen die in een team werkt. Je kunt deadlines stellen en de voortgang bijhouden. Zo weet je zeker dat een e-mailbericht dat je gedelegeerd hebt niet in een zwart gat terechtkomt. Je geeft bij een bericht aan wie de verantwoordelijkheid krijgt om te antwoorden, stelt een einddatum in waarop gereageerd moet worden en hoeft daarna alleen nog maar af te wachten tot de collega of het teamlid de klus geklaard heeft. Dit werkt handiger dan het zomaar doorsturen van e-mails, want dat levert vaak een eindeloze reeks fw:fw:fw-berichten op, waar niemand meer wijs uit wordt.

Aparte map voor gedelegeerde e-mail

In de zijbalk van Spark vind je nu een filter ‘Delegated’ waarmee je toegang krijgt tot alle berichten die je aan iemand anders hebt toevertrouwd. Je ziet ook meteen de status van de berichten. Je kunt het gratis proberen als je Spark for Teams hebt en niet meer dan 10 berichten per maand en per team wilt delegeren. Heb je meer nodig, dan betaal je $7,99 per maand per gebruiker voor de Premium-functies. Omdat een gedelegeerde mail werkt zoals alle andere kun je ook privé-commentaar toevoegen en met je teamgenoten praten zonder dat de verzender van de e-mail kan meekijken. Wil je dat iemand naar jouw mail kijkt, dan kun je ook een mention (@) gebruiken. Bij het delegeren van een e-mail kun je zelfs instellen of je van alle updates op de hoogte wilt blijven, of alleen een seintje wilt als de ander tegen problemen aanloopt. Hiervoor vink je het vakje ‘Follow updates’ al dan niet aan.

Spark: map voor e-mail delegeren

Wanneer een teamlid klaar is met een e-mail dat je gedelegeerd hebt, dan kan deze persoon de e-mail als gesloten markeren. Jij krijgt dan een melding dat het is afgerond. Dit is een simpele manier, zonder dat je steeds hoeft te vragen hoe het ermee staat. De functie is zowel beschikbaar in de iOS- als in de macOS-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 maart 2019 om 15:05
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.