Spark voor de Mac.

Drie nieuwe ontwikkelingen voor e-mail: Spark beta voor Mac, Polymail Pro en Hop

De markt van mailapps staat maar niet stil, want er zijn drie nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mailapps. Zo gaat Spark voor de Mac bijna in beta, komt mailapp Polymail met een betaald abonnement genaamd Polymail Pro en lijkt de nieuwe mailapp Hop veel op een chatapp.

Spark voor de Mac.
Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-mail. Zowel voor de Mac als iOS zijn nieuwe producten en diensten aangekondigd. De populaire mailapp Spark komt binnenkort naar de Mac en je kunt je nu al inschrijven voor de beta. Daarnaast heeft de maildienst Polymail het nieuwe Polymail Pro-abonnement aangekondigd en verwerkt de nieuwe iOS-app Hop je mails als een chatapp.

Spark voor de Mac: inschrijving beta gestart

Spark voor de iPhone (en inmiddels ook iPad) is een krachtige en veelzijdige mailapp die vorig jaar nog de iCulture Awards won als beste nieuwe app van 2015. De app is zelf aan te passen en in te stellen en laat je razendsnel door je mail werken. In eerste instantie was de app alleen beschikbaar voor de iPhone, maar dit jaar kwam er dus ook een iPad-versie. Aan een versie voor de Mac wordt ook al heel lang gewerkt, maar deze is nu dus eindelijk een stapje dichterbij. Je kunt je vanaf nu namelijk inschrijven voor de beta van Spark voor de Mac. De beta zelf is dus nog niet beschikbaar, maar als je je inschrijft ontvang je vanzelf een uitnodiging zodra de beta klaar is om te testen. Naar verwachting wordt de beta maandag uitgestuurd.

Je kunt je inschrijven voor de Spark voor Mac beta vanaf de website van Spark.

Polymail Pro: betaalde dienst met meer functies

Polymail voor iOS en Mac verscheen eerder dit jaar en bracht ook allemaal handige functies om je mail snel en goed te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een mail sturen met leesbevestiging, zodat je weet wanneer de ontvanger jouw mail geopend heeft. Polymail heeft nu iets nieuws geïntroduceerd. Met Polymail Pro breidt je de app nog verder uit. Polymail Pro is vooral handig voor zakelijke toepassingen, maar is voor iedereen met een Polymail-account aan te vragen.

Polymail Pro met Activity Feed.

Met een Pro-account kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van mail templates, zodat je snel een voorbeeldmail kunt plakken, waarna je alleen nog wat mailspecifieke elementen toe hoeft te voegen, zoals namen. Ook is er een nieuwe Activity Feed waarmee je kunt zien welke mails er allemaal bekeken zijn en kun je ook het openen van bijlagen en links traceren, zodat je een melding krijgt wanneer deze geopend zijn. Ook de branding van het Polymail-merk verdwijnt als Pro-gebruiker uit je verstuurde mails, zodat de ontvanger niet ziet wat voor een mailprogramma je gebruikt. De optie om een mail in te plannen was voorheen beschikbaar voor gratis gebruikers, maar werkt nu alleen nog voor mensen met een Pro-account.

Polymail Pro kost $9 per maand (bij een jaarlijkse betaling) of $11 als je per maand afrekent. Je kunt de dienst 14 dagen gratis uitproberen.

Hop: nieuwe mailapp groepeert als chatapp

Hop is een nieuwe veelzijdige mailapp die werkt als een chatapp. In plaats van losse mails worden ze gegroepeerd per onderwerp en weergegeven als losse chatberichten. De app heeft een indeling voor belangrijke en overige mails en je kunt ook gesprekken per persoon bekijken. Net als veel andere mailapps werkt Hop ook met veegbewegingen, waardoor je gesprekken eenvoudig kunt verwijderen en archiveren. Deze acties kun je ook naar eigen wens instellen en aanpassen.

Hop is een mailapp in de vorm van een chatapp.

Hop stelt je daarnaast ook in staat om groepen aan te maken zoals in populaire chatapps. Dit gaat dan op basis van mailadres, waardoor je met bijvoorbeeld je collega’s een gesprek aan kunt maken om over het werk te praten. Om hiervan gebruik te maken is het voor de overige deelnemers niet per se verplicht om Hop te installeren, omdat alle berichten als losse mails verstuurd worden. Behalve tekst kun je in mails ook foto’s, gifs, audioberichten en je locatie versturen en kun je je eigen Quick Replies instellen om snel te antwoorden op een mail.

Hop laat je ook meerdere accounts instellen, waardoor je dus niet gebonden bent aan alleen je werkmail. Hop werkt met Google-, Yahoo-, iCloud-, Outlook- en Exchange-accounts. Door voor de insteek van een chatapp te kiezen, heeft Hop wat weg van de mailapp Unibox. Hoewel Hop wel al te downloaden is in de App Store, is er momenteel nog wel een wachtrij voor nieuwe gebruikers. Door in de app je mailadres achter te laten, krijg je vanzelf bericht als je gebruik kunt maken van Hop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2016, 14:44
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, spark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.