Unibox-icoon.

Unibox voor iPhone en iPad sorteert je e-mails op persoon

Unibox is een nieuwe mail-app voor de iPhone en iPad waarin mails als gesprekken weergegeven worden. Hierdoor worden in het overzicht alleen personen en bedrijven weergegeven waar je emails mee uitgewisseld hebt.

Unibox-icoon.Nu Mailbox van Dropbox in februari 2016 definitief verdwijnt, zijn veel mensen op zoek naar een alternatieve mail-app. Naast de apps die wij op een rijtje gezet hebben, is er ook een nieuwe kandidaat bijgekomen. Unibox is een mail-app waarin de mails niet chronologisch onder elkaar weergegeven worden, maar gegroepeerd zijn per persoon. Unibox is al een mail-app op de Mac, maar heeft nu ook de overstap gemaakt naar iPhone en iPad.

Unibox: e-mailen als in een messenger-app

Door de aanpak van Unibox lijkt hij meer op een messenger-app dan een mail-app. In de gemiddelde messenger-app worden gesprekken immers ook per persoon geordend. Unibox neemt deze aanpak over, waardoor je in het beginscherm een veel simpeler overzicht ziet dan in andere mail-apps. In plaats van afzonderlijke e-mails, krijg je in een overzicht alleen personen en bedrijven te zien. Toch zijn er ook filter-mogelijkheden, waardoor je alleen mails kunt zien waarin bijvoorbeeld een bijlage zit.

Unibox sorteert emails op persoon en bedrijf. Emails worden in Unibox per persoon en bedrijf weergegeven.

Zodra je op een contact tikt, worden alle e-mails die bij dat desbetreffende contact horen onder elkaar weergegeven. Zijn het hele lange emails, dan staan deze verkort in dit overzicht. Met een enkele tik op het scherm klap je deze uit om de volledige e-mail te bekijken. Ook de verzonden e-mails worden in dit overzicht weergegeven, waardoor het meer weg heeft van een chatgesprek. Bovendien zie je in één oogopslag alle verstuurde bijlages. Tot slot gebruik je swipe-bewegingen om complete gesprekken te verwijderen. Voordat het verwijderen definitief is, zie je een getal dat aangeeft om hoeveel e-mails het gaat.

Swipe-bewegingen in Unibox. Filteropties in Unibox.

Unibox werkt met alle mailservers die IMAP ondersteunen, zoals Gmail, Hotmail en Outlook. Unibox is gratis te downloaden, maar voor een in-app aankoop van €4,99 schakel je over naar de pro-versie. Deze versie biedt ondersteuning voor meerdere e-mailaccounts en aangepaste handtekeningen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2015, 10:30
Categorie Apps
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.