Reacties voor: Sonos stopt met het afspelen van lokale muziek vanaf je iPhone of iPad

Dit zijn je alternatieven
Sonos is gestopt met het afspelen van lokale muziek op je iOS-device. Hierdoor kunnen gebruikers die geen streamingdienst hebben en geen geschikte AirPlay 2-speaker in huis hebben staan, geen muziek meer afspelen op hun speakers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Inderdaad, en dat is zéér irritant. De app verbinden met My cloud Home lukt ook niet. Mycloud en Sonos wijzen naar elkaar. Streamingdiensten zijn aan mij niet besteed. Dus zware min-punten voor Sonos. Lokale muziek afspelen op een Play 1 via mijn Beam, vergt zóveel handelingen dat ik daar al lang, van af zie.
    De Sonos zoals ik hem 2 jaar geleden aangeschaft heb, is niet meer.

  2. @ruud:

    Je hebt een beam? Dan kun je lokale mp3tje gewoon via Airplay naar je beam pushen..

  3. Dat klopt. Als ze in dezelfde ruimte staan is het geen probleem. Maar als de Play 1 of andere, niet- airplay speakers van Sonos, in een andere kamer staan, ben je wel even bezig. @Michel: @Michel:

  4. Nogmaals een reden om over te schakelen naar Android

  5. Kan je dan je geld terug krijgen van alle Sonos apparatuur die je aangeschaft hebt, vanwege het verwijderen van deze functie ?

  6. Verstandige set van Sonos. Het vereenvoudigd het aanbod van muziek streamen.

  7. Dus als t niet werkt halen we het er maar uit.
    Dit vind ik zo storend tegenwoordig; je word bijna verplicht alles maar te moeten updaten maar wel beperkt in de mogelijkheden.
    Opnemen op tv : niks daarvan want alles in de cloud misschien mogen terugkijken, incl reclames.
    Zender eraf , opgenomen : valt niet meer in je pakket.
    Net zoals bij Sonos : afspelen vanaf je gsm ookal is t van je eigen cds, hoppa eraf want blablablabla.

  8. Gewoon een harddisk aansluiten op je router (of een aparte NAS) en je kan je hele muziek collectie afspelen via welke Sonos speaker dan ook in je huis. Werkt als een trein.

  9. Ik hoop nu maar dat muziek afspelen nog een tijdje ondersteund wordt….

  10. Origineel geplaatst door Patrick
    Gewoon een harddisk aansluiten op je router (of een aparte NAS) en je kan je hele muziek collectie afspelen via welke Sonos speaker dan ook in je huis. Werkt als een trein.

    Niet helemaal. Sonos ondersteunt alleen SMBv1 en dat is levensgevaarlijk voor de bestanden op je NAS.
    Daarnaast is het nogal een gedoe om je speakers in een separaat VLAN (IOT-LAN) werkend te krijgen.
    En sinds een tijdje is een Sonos-account verplicht om nieuwe speakers toe te kunnen voegen. Dat laatste laat zien dat ze vooral geïnteresseerd zijn in je data want het was in het verleden niet nodig.
    Dat alles heeft ertoe geleid dat ik inmiddels ook helemaal klaar ben met Sonos.

    Aangezien zij hun beveiliging / netwerkstandaarden en privacy niet op orde hebben is er geen denken aan dat er een apparaat van hun met microfoon in huis komt die niet fysiek is uit te zetten. (Hardwarematig) Dat kan bij de huidige apparaten nl. Nog niet.

    Zodra de HomePods uitkomen in NL ga ik langzamerhand mijn Sonos boxen vervangen.

  11. Gewoon geen Sonos meuk meer aanschaffen dus. Want ik wil mogelijkheden en geen beperkingen.

  12. Kun je niet gewoon de oude versie van de Sonos app blijven gebruiken dan?

  13. De schuld ligt niet bij Sonos maar bij Apple. Apple laat niet toe dat je lokaal muziek afspeelt met een andere app dan hun eigen muziek applicatie. Als je daarvoor een HomePod in huis haalt heeft Apple alweer een slag binnen. Ik vind Sonos trouwens de max! Mijlenver beter dan de HomePod.

  14. @Arjan: voorlopig wel maar dat is een kwestie van tijd. Als je weer eens aan een nieuw apparaat toe bent zitje weer met een probleem

  15. “Sonos beloofde eerder al dat de functie verwijderd zou worden en met de nieuwste app-update is dit moment nu aangebroken.”

    Dit noem ik niet “beloven” maar eerder “dreigen”!

  16. Wat een ergernis ik heb 2 Sonos systemen binnen en buiten en speelde daar mijn eigen muziek op af van mijn gekochte cd s overgezet op mijn iPad pro. Heb dus netjes de auteurs rechten betaald en geen enkele behoefte aan streaming van het net de kwaliteit haalt het echt niet , en nu dit sonos en Apple pure maffia , er op uit dat iedereen maar blijft betalen aan all abonnementen
    Heel veel spijt dat ik er ooit mee ben begonnen, koop nooit meer wat van Apple en sonos gaat naar marktplaats ,

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.