Tsuro voor iPhone en iPad is Apple's gratis App van de Week

Uitdagend bordspel Tsuro is Apple’s gratis App van de Week

Tsuro, Apple's nieuwe App van de Week, brengt het populaire bordspel naar je iPhone of iPad. Neem het op tegen je eigen iPhone of iPad of tegen je eigen vrienden. Download Tsuro nu gratis in de App Store.

Apple’s nieuwe App van de Week brengt je in Oosterse sferen, met een vleugje Griekse mythologie. Tsuro is een bestaand bordspel waarbij je met tegels een pad uitstippelt waarover je jouw pion, in dit geval een steen, beweegt zonder dat je het bord verlaat. De digitale versie van dit bordspel speel je op je iPhone of iPad en is nu gratis te downloaden in de App Store.


Tsuro voor iPhone en iPad is Apple's gratis App van de Week

Tsuro: bordspel voor iPhone en iPad

Om het spel te starten, open je de doos op het scherm waarna het speelbord zich ontvouwt. Calliope, de dochter van Zeus – vandaar de Griekse mythologie – laat vervolgens zien hoe je het spel speelt. Je plaatst om te beginnen één van de acht gekleurde stenen op het bord. De kaarten naast het bord fungeren als tegels waarmee je je pad kunt uitstippelen. Dit doe je door de kaarten één voor één op het bord te plaatsen, waarbij je de kaarten kunt draaien voor de juiste richting. Daarbij mag je je eigen paden en die van je tegenspeler(s) doorkruisen.

Hoe je het doet mag je zelf weten, maar het doel is om zo lang mogelijk op het bord te blijven. Het spel zelf is relatief eenvoudig te leren, maar vergt wel enig inzicht en denkwerk voor het maken van het juiste pad. Een vergissing is snel gemaakt. Je kunt het opnemen tegen je eigen iPhone of iPad, maar er is ook een multiplayer. Dankzij de Facebook-koppeling kun je je vrienden – maximaal zeven personen – uitdagen voor een potje. Of je laat het spel via Game Center een willekeurige tegenspeler kiezen. Het spel kent ruim vijftig verschillende achievements waarmee je tussen de vijf en dertig extra punten scoort.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 augustus 2017 om 10:45
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.