Snapchat-RED

Snapchat maakt alle selfiefilters weer gratis, stopt met lenzenwinkel

Snapchat stopt met de betaalde lenzenwinkel. Alle grafische lenzen worden weer gratis en er zullen regelmatig nieuwe exemplaren verschijnen. Ook zullen er meer reclame-lenzen te zien zijn.

Snapchat-RED

We hebben er maar twee maanden gebruik van kunnen maken: de betaalde lenzenwinkel van Snapchat. Aanstaande vrijdag stoppen ze er alweer mee. Daardoor komt er meer ruimte voor ‘promoted stickers’ en krijgen gebruikers regelmatig een collectie met nieuwe grafische effecten om hun snaps te versieren.

Vanaf vrijdag kun je op Snapchat (link) iedere dag een selectie van tien gratis lenzen gebruiken, zoals de klassieke regenboogkots of een effect waardoor je gezicht op dat van een beertje lijkt. Dit was al langer mogelijk, maar twee maanden geleden werd daar de lenzenwinkel aan toegevoegd: betaalde lenzen die je voor €0,99 per stuk kunt kopen en vervolgens onbeperkt kunt gebruiken. Een tijdje later konden deze effecten ook met de frontcamera van de iPhone gebruikt worden, ideaal voor selfies.

Snapchat-update Snapchat-update

Gekochte Snapchat-lenzen blijven beschikbaar

Als je een lens in deze winkel gekocht hebt, zal deze gewoon beschikbaar blijven als de lenzenwinkel verdwijnt. Ook zou Snapchat een tijdje wachten voordat de betaalde lenzen gratis worden aangeboden, zo schrijft The Verge.

Volgens Snapchat zijn er tienduizenden lenzen gekocht, maar blijkbaar levert het de app meer op om speciale lenzen aan promotiecampagnes te verbinden. Met het verdwijnen van de lenzenwinkel zal Snapchat zich namelijk meer gaan richten op deze ‘reclamelenzen’ waar gebruikers tegelijk mee aan de slag kunnen gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2016, 18:50
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.