GoodNight-icoon

Dim je iPhone-scherm met f.lux-alternatief GoodNight

Was je te laat met het installeren van f.lux maar wil je wel graag het scherm van je iPhone dimmen? GoodNight is een nieuw alternatief, dat ook via sideloading op je toestel te zetten is.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

GoodNight-icoon

We weten best dat het slecht voor je is om vlak voor het slapengaan nog naar het verlichte scherm van je iPhone te turen, maar probeer die notificaties maar eens te negeren. Begin november kwam f.lux dan ook als geroepen. Door een oranje gloed over je scherm te leggen, is je iPhone-display een stuk aangenamer aan je ogen in het donker. De nieuwe app GoodNight breidt dit principe verder uit, al zul je de app wel via sideloading moeten installeren.

GoodNight dimt je scherm

Apple heeft liever niet dat apps als f.lux gebruikt worden, en verzocht de app dan ook om offline gehaald te worden. Een opvallende beslissing, omdat f.lux nooit in de App Store gestaan heeft. Gebruikers konden de app alleen installeren via sideloading, een nieuwe manier om apps buiten de App Store om op je iPhone te zetten.

GoodnIght GoodNight

GoodNight gaat verder dan f.lux

Nu f.lux verdwenen is, lijkt GoodNight het beste alternatief. De app geeft je direct toegang tot de gamma-levels van het iPhone-scherm, zodat je de kleurtemperatuur van het licht kunt instellen en de helderheid kunt dimmen. Dit maakt het mogelijk om je iPhone-scherm donkerder te maken dan met de standaard instellingen mogelijk is. In de app heb je de keuze uit drie standen: Day, Night en Bedtime. Daarnaast is de helderheid van iedere stand handmatig aan te passen.

GoodNight gaat daarnaast een stapje verder door een widget aan het Berichtencentrum toe te voegen. Handig, want zo kun je razendsnel de nachtgamma aan en uitschakelen door over het iPhone-scherm naar beneden te vegen. Als je te laat was om f.lux te installeren, of gewoon een alternatief wilt proberen, raden we aan dat je GoodNight zo snel mogelijk op je iDevice zet, voordat Apple er een stokje voor steekt.

Als je niet bekend bent met Sideloading dan kun je terecht bij onze gids waarin we stap voor stap uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. In de gids gebruiken we f.lux als voorbeeld, maar deze stappen zijn te vergelijken met die van GoodNight, als je deze github-link maar gebruikt. Daar zit ook een instructie van de app-maker bij.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2016, 18:26
Categorie Apps
Onderwerpen flux, sideloading
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.