Snapchat laat iedereen meedoen aan WK Finale-fotoalbum

Snapchat laat iedereen meedoen met een fotoalbum over de finale van het WK. Via de functie Our Story kun je WK-foto's plaatsen en bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

snapchat-our-story-world-cupSnapchat heeft de functie Our Story een tijdje geleden ingevoerd. Het is bedoeld om foto’s rondom evenementen te delen. Welk beter evenement is beter geschikt voor een massale test dan de finale van het WK? Zondagavond kun je dan ook met miljoenen anderen meedoen. Elke gebruiker krijgt toegang tot het Brazil Final Live-groepsfotoalbum waar je foto’s en video’ over de wedstrijd Argentinië-Duitsland kunt delen. Er zit een team klaar om te zorgen dat alle geplaatste foto’s met voetbal te maken hebben en kindvriendelijk zijn. Verder ben je helemaal vrij om mee te doen: je ziet de Brazilië-feed automatisch in je vriendenlijst en bepaalt zelf of je iets instuurt.


Het is de eerste keer dat Snapchat de functie op zo’n grote schaal: er worden honderden miljoenen kijkers verwacht. Tijdens de finale van het WK 2010 keken maar liefst 700 miljoen mensen en dat aantal kan vanavond nog wel eens worden overtroffen. Het is onduidelijk wat Snapchat op langere termijn met Our Story wil doen. Ze zouden het kunnen gebruiken om adverteerders te laten betalen voor reclame rondom een bepaald evenement. De eerste keer dat Snapchat de ‘Our Story’-functie testte, was tijdens het Electric Daisy Carnival (EDC) muziekfestival, afgelopen maand. Je moest uitgenodigd zijn om eraan deel te nemen. Dat is nu wel anders: de hele wereldbevolking (mits op Snapchat) mag meedoen. Dat leidt overigens ook wel tot verwarring. Onderstaande gebruiker vraagt zich af waarom hij opeens een vriend met de naam ‘riolive2014’ heeft gekregen.

https://twitter.com/OfficialAkash/statuses/488328084438155264

Als het goed is, heb je in de Snapchat-app vanavond al toegang gekregen tot ‘Our Story’ rondom de WK-finale. Bij ons verscheen het kanaal als riolive2014 in de lijst, maar bij The Verge heette het kanaal ‘Brazil Final Live’. Druk je erop met je vinger, dan krijg je een continue stroom met foto’s te zien, zodat je tijdens de saaie momenten in de wedstrijd straks iets te doen hebt: laten zien hoe je zelf voetbal zit te kijken of kijken wat anderen zoal meemaken. Het is niet meer zo dat je een evenement nog uitsluitend op de televisie kijkt. Ook Twitter en Instagram spelen een steeds belangrijker rol. Het grappige is dat Snapchat voor deze functie geen reclame heeft gemaakt: gebruikers hebben het zelf ontdekt en zijn het al fanatiek gaan gebruiken.

snapchat-wk-our-story snapchat-wk-plaatje

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.