Snapchat laat iedereen meedoen aan WK Finale-fotoalbum

Snapchat laat iedereen meedoen met een fotoalbum over de finale van het WK. Via de functie Our Story kun je WK-foto's plaatsen en bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

snapchat-our-story-world-cupSnapchat heeft de functie Our Story een tijdje geleden ingevoerd. Het is bedoeld om foto’s rondom evenementen te delen. Welk beter evenement is beter geschikt voor een massale test dan de finale van het WK? Zondagavond kun je dan ook met miljoenen anderen meedoen. Elke gebruiker krijgt toegang tot het Brazil Final Live-groepsfotoalbum waar je foto’s en video’ over de wedstrijd Argentinië-Duitsland kunt delen. Er zit een team klaar om te zorgen dat alle geplaatste foto’s met voetbal te maken hebben en kindvriendelijk zijn. Verder ben je helemaal vrij om mee te doen: je ziet de Brazilië-feed automatisch in je vriendenlijst en bepaalt zelf of je iets instuurt.

Het is de eerste keer dat Snapchat de functie op zo’n grote schaal: er worden honderden miljoenen kijkers verwacht. Tijdens de finale van het WK 2010 keken maar liefst 700 miljoen mensen en dat aantal kan vanavond nog wel eens worden overtroffen. Het is onduidelijk wat Snapchat op langere termijn met Our Story wil doen. Ze zouden het kunnen gebruiken om adverteerders te laten betalen voor reclame rondom een bepaald evenement. De eerste keer dat Snapchat de ‘Our Story’-functie testte, was tijdens het Electric Daisy Carnival (EDC) muziekfestival, afgelopen maand. Je moest uitgenodigd zijn om eraan deel te nemen. Dat is nu wel anders: de hele wereldbevolking (mits op Snapchat) mag meedoen. Dat leidt overigens ook wel tot verwarring. Onderstaande gebruiker vraagt zich af waarom hij opeens een vriend met de naam ‘riolive2014’ heeft gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:22
Categorie Apps
Onderwerpen snapchat, voetbal, wk 2014

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.