‘5,5-inch iPhone 6 komt wellicht pas in 2015’

De iPhone 6 met 5,5-inch scherm komt pas in 2015. Dit voorspelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6-grote-modellenWe horen al een tijdje dat de iPhone 6 met 5,5-inch-scherm pas later zal komen dan de 4,7-inch-variant. Het lijkt er nu echter op dat de phabletversie van de iPhone 6 wel erg lang op zich laat wachten: volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities komt de grote iPhone mogelijk pas in 2015. Productieproblemen zorgen ervoor dat Apple de grote iPhone wellicht niet op tijd af zal krijgen. Eerst werden beide nieuwe iPhones nog dit jaar verwacht.

De productieproblemen spelen volgens Kuo bij de 4,7-inch iPhone 6. Het zou Apple niet lukken om op tijd genoeg in-cell aanraakpanelen en iPhone-behuizingen te fabriceren. De panelen voor de iPhone 6 zouden rond de randen minder gevoelig zijn door de grootte, terwijl de behuizingen op sommige punten verkleurd raken.

De problemen met de 4,7-inch iPhone 6 hebben volgens de analist een direct gevolg op de 5,5-inch iPhone 6, die daarom wellicht pas in 2015 verschijnt. Apple moet de problemen eerst oplossen en deze zelfde kwesties kunnen voor de nog grotere iPhone wel eens nog gecompliceerder zijn.

Over het algemeen besteden we weinig aandacht aan analisten, maar Ming-Chi Kuo is de uitzondering op de regel. Hij heeft in het verleden meermaals bewezen goede bronnen binnen Apple’s productieketen te hebben. Kuo voorspelde als eerste dat de iPhone 5s een Touch ID-vingerafdrukscanner kreeg en dat de iPod touch in meerdere kleuren verscheen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.