Smashbook brengt nieuwe stijlgids voor ebooks uit

Smashwords heeft een vernieuwde Style Guide uitgebracht, met tips om je eigen boek op te maken, zodat deze via Smashwords gedistribueerd kan worden.

smashwords style guideHeb je de ambitie om ooit je eigen boek te schrijven, dan is dat tegenwoordig voor iedereen binnen handbereik. Het enige wat je nog nodig hebt is een goed manuscript en een dienst als Smashwords, die je helpt om je boek online te krijgen. Maar er komen bij het maken van zo’n boek nog heel wat praktische zaken kijken: Hoe lever je de tekst aan? Hoe maak je een inhoudsopgave met hyperlinks? En hoe moeten paragrafen zijn opgemaakt? Dat is te lezen in de nieuwste revisie van de Smashwords Style Guide. De gids bestaat sinds november 2008 en is nu voor de 42e keer bijgewerkt. Het is “the most significant update” ooit, zeggen de makers. Met Smashwords kun je je boek in ePub- en Mobi-formaat publiceren. Meer dan 9.000 auteurs hebben dat al gedaan. Zij hebben bijna 20.000 boeken geschreven.

In de stijlgids zijn twee boeken opgenomen, die op de juiste manier zijn opgemaakt. Die kun je als RTF-bestand gratis downloaden, als voorbeeld hoe je je eigen boekenproject moet aanpakken. De stijlgids bevat ook tientallen tips om te zorgen dat je een perfecte opmaak krijgt, zonder teveel overhead. Een flink deel van het boek gaat over klikbare inhoudsopgaves en het maken van paragrafen, maar ook het controleren van je werk, troubleshooting en het uitvoeren van de EPUBCHECK komen aan de orde. De EPUBCHECK is nodig om je boek via Apple te kunnen verkopen. Mocht je niet door de test komen, dan komt je boek dus ook niet in de iBook Store te staan.

Downloaden: Smashword Style Guide – How to format your ebook

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2010, 11:14
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.