Newsday for iPad: niet altijd beter dan een krant

Newsday for iPad is een nieuwsapp waarmee je het nieuws van Long Island en New York kunt bekijken. De app is beter dan een krant, betogen de makers. Maar toch schiet de app op één punt tekort.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

newsday ipadNewsday heeft een iPad-applicatie uitgebracht waarmee je het nieuws van de website ook comfortabel op je iPad kunt lezen. Nooit van Newsday gehoord? De app is voor Nederlandse lezers misschien ook niet zo interessant, omdat ze zich richten op het lokale nieuws van Long Island en New York. Wel interessant is het reclamespotje dat ze voor de app hebben gemaakt: Newsday for iPad is beter dan een krant, betogen de makers. Behalve dan op één punt, waar de app duidelijk tekortschiet.

In het 30 seconden durende filmpje is te zien waarom. Newsday heeft aardig wat moeite in de app gestoken, door het een magazine-achtige uitstraling te geven. Ook zitten er push notificaties in en kun je 24 uur per dag kijken naar het weerbericht en naar de verkeerssituatie, dankzij traffic-cams.

Update: Apple heeft de reclamespot weg laten halen uit YouTube. Gelukkig bestaan er meerdere versies van hetzelfde filmpje, dus hij is nog wel te bekijken.

Tipgever: Roland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2010, 13:52
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen humor, ipad, news

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.