Apple vernieuwt webpagina’s voor podcasts, films en meer

Podcasts luisteren via web
Apple heeft de webpagina's voor onder andere podcasts en films een nieuw likje verf gegeven. Hierdoor kun je onder andere een podcast luisteren via het web.

Wist je dat alle digitale content die bij Apple te vinden is, ook via een webpagina te benaderen is? Apps, films, boeken en podcasts zijn allemaal via het web te vinden, zonder dat je daarvoor de bijbehorende app op je Apple-apparaat nodig hebt. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je op een Windows-computer zit. Apple heeft nu de pagina’s voor podcasts en films in het nieuw gestoken.

Apple vernieuwt podcasts op het web

Met de webpagina’s van een podcast kun je bijvoorbeeld makkelijk zien hoeveel afleveringen er al zijn geweest en wat de algehele beoordeling is. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld films en boeken. De pagina’s voor apps en Apple Music heeft Apple al een tijdje geleden vernieuwd, maar de pagina’s voor podcasts en films zagen er nog uit als oude iTunes-pagina’s uit 2010.

De vernieuwde pagina’s, bijvoorbeeld van de iCulture Podcast, hebben een veel strakker design die veel meer overeenkomt met de pagina’s voor Apple Music en apps. In het geval van podcasts bekijk je veel meer informatie over losse afleveringen én luister je nu ook makkelijk via het web. Dat betekent dat je dus geen iTunes meer nodig hebt, zoals bij de vorige versie van de pagina’s wel het geval was. Tijdens het luisteren heb je niet de mogelijkheid om door een aflevering te bladeren, maar toch kan het luisteren via wb van pas komen als je geen iOS-device of iTunes bij de hand hebt. Apple is de vernieuwde pagina’s nog aan het uitrollen, dus niet al je favoriete podcasts bieden al die mogelijkheid.

Voor films kun je ook makkelijker trailers bekijken via de vernieuwde pagina. Ook de pagina’s voor tv-series is vernieuwd. In Nederland hebben we daar helaas niks aan, omdat Apple bij ons geen tv-programma’s aanbiedt.

iCulture podcast webpagina.

Voorbode voor losse apps
De verandering is mogelijk een voorbode op het lostrekken van deze functies uit iTunes. In macOS 10.15 komen losse apps voor muziek en podcasts, wat mogelijk ook gevolgen heeft voor Windows-gebruikers. Het is goed mogelijk dat Apple besluit om ook Windows op iTunes verder uit te kleden, maar of ze ook Windows-versies van de nieuwe losse apps gaan aanbieden is nog maar de vraag. Deze rijkere webpagina’s komen in dat geval goed van pas.

Bekijk ook

Gerucht: 'macOS 10.15 krijgt losse apps voor muziek, podcasts en meer'

Er zijn opnieuw aanwijzingen dat Apple dit jaar kiest voor meerdere losse apps op de Mac. In macOS 10.15 komt Apple met een losse Muziek- en Podcasts-app. Ook komt er een redesign voor de Boeken-app.

Luister jij nog niet naar de iCulture Podcast? Elke maand bespreken we het laatste Apple-nieuws en gaan we dieper in op de ontwikkelingen. Ook vind je daar allerlei interviews in onze serie #10jaarAppStore, waarin we spreken met bekende ontwikkelaars.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.