Skype opnamefunctie

Skype-gesprekken opnemen nu mogelijk op iOS en macOS

De nieuwste versie van Skype biedt nieuwe functies waar we al een tijdje op zaten te wachten. Eindelijk wordt het mogelijk om gesprekken op te nemen en die opnames op te slaan en te delen.

Microsoft introduceert een nieuwe functie op alle platformen, waar gebruikers al een tijdje op zaten te wachten: het opnemen van Skype-gesprekken. Daarmee hoopt Microsoft weer meer mensen naar de dienst te trekken.

Skype-gesprekken opnemen

Iedereen kan kiezen een Skype-gesprek op te nemen. Mocht je bang zijn dat dit stiekem gebeurt, dan hoef je daar in principe niet bezorgd over te zijn. Als iemand een opname start, verschijnt er namelijk een melding in beeld. Skype neemt zowel de audio als de video van een gesprek op. Deel je ook je scherm tijdens een gesprek, dan wordt ook dat beeldmateriaal opgenomen.

Skype opnamefunctie (2)

De opnamefunctie van Skype werkt vrij eenvoudig. In het venster waar je ook gesprekken kan ophangen, is een grote + te zien. Als je daarop klikt, staat de optie om een opname te beginnen in beeld. Vervolgens verschijnt helemaal bovenin beeld bij iedereen een waarschuwing dat het gesprek opgenomen wordt.

De opnames gaan naar de cloud, zodat je niet meteen hoeft te beslissen wat je ermee doet. Het is een groot bestand, dus het kan zijn dat je het liever op de servers van Microsoft laat staan. Om die reden blijft de opname dertig dagen beschikbaar. Desgewenst kan je het MP4-bestand naar je Mac of iPhone downloaden en vervolgens weer delen.

Moeizame ontwikkeling
Overigens heeft Microsoft het zwaar met Skype. Vorig jaar kreeg de app een compleet herontwerp. Veel mensen vonden dat nieuwe ontwerp maar rommelig en bepaalde nieuwe functies gebruikten ze niet. En dus besloot Microsoft met weer een nieuw ontwerp terug te gaan naar de basis en de Snapchat-achtige functies weer te verwijderen. De opnamefunctie is een van de functies waarmee Microsoft gebruikers alsnog tevreden wil maken, want het is er een waar veel om gevraagd werd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2018, 10:20
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, opname, skype
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.