Reacties voor: Skankphone: de lelijke interface van de eerste iPhone-prototypes

Een vroeg prototype van de eerste iPhone laat uitbundig de alternatieve 'Skankphone' interface zien die Apple lange tijd gebruikte.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Blijkbaar werkt deze manier van testen niet goed genoeg, ieder jaar weer zijn er de raarste en vaak hetzelfde als jaar ervoor bugs die weer opgelost worden, en vaak weer terugkeren in een nieuwe versie.

  2. iOS was het toen nog niet het was iPhone os
    Maar inderdaad afschuwelijk haha
    Blij dat het zo is als nu alhoewel de bugs in iOS 8.1.2 best opgelost mogen worden XD

  3. Eerste plaatje lijk een beetje op Android 😉

  4. Origineel geplaatst door Marvin
    iOS was het toen nog niet het was iPhone os
    Maar inderdaad afschuwelijk haha
    Blij dat het zo is als nu alhoewel de bugs in iOS 8.1.2 best opgelost mogen worden XD

    Waar denk je dat iOS voor staat?
    En jij hebt 8.1.2 al? En zelfs daar zitten nog bugs in??

  5. @wouter: Wijsneus… Het besturingssysteem heette in het begin der tijden iPhone OS. Pas vanaf versie 4 werd het iOS. Apple kondigde dat tijdens de WWDC aan. De naamswijziging was nodig omdat de iPad sinds iOS 4 meedoet en iPhone OS niet algemeen genoeg was.
    Verder zal Marvin gewoon 8.0.2 bedoelen…

  6. Ik denk dat dit gewoon een rudimentair test-OS was om de hardware en kernfuncties te testen. Zoals je ziet op een van de afbeeldingen gaat het ook alleen om hardware-gerelateerde functies. Ik denk niet dat dit ooit echt een concept-OS of voorloper van iPhone OS was.

  7. Wat mij gelijk opvalt op de eerste foto (iphone 3?) staat er een Touch ‘app’, terwijl de homebutton een normale lijkt. En fingerprint ook pas bij de 5S kwam toch?

  8. Origineel geplaatst door KALLT
    Ik denk dat dit gewoon een rudimentair test-OS was om de hardware en kernfuncties te testen. Zoals je ziet op een van de afbeeldingen gaat het ook alleen om hardware-gerelateerde functies. Ik denk niet dat dit ooit echt een concept-OS of voorloper van iPhone OS was.

    Dat staat toch ook zo in het artikel? het was een versie om alles te testen die heel basic was, geen voorloper van iOS. Achter de schermen werkten ze dan zeer hard aan het echte besturingssysteem..

  9. Hij mag lelijk zijn, dat eerste prototype, maar er zit wel een icon op dat doet denken aan Touch ID..?! Het heet ook Touch. Dat is dan weer érg geavanceerd!

  10. Origineel geplaatst door Veronica
    Blijkbaar werkt deze manier van testen niet goed genoeg, ieder jaar weer zijn er de raarste en vaak hetzelfde als jaar ervoor bugs die weer opgelost worden, en vaak weer terugkeren in een nieuwe versie.

    Je grijpt álles aan om te klagen. Zullen we morgen andersomdag houden, dus dat je dan overal complimentjes plaatst? >_> Dit was overigens geen ‘manier om te testen’, het was een methode om de werkelijke UI geheim te houden tot het moment daar was. Letterlijk: het is gewoon een andere UI, dat had weinig te maken met bugs in het systeem van destijds.
    Dat staat in het artikel, maar ik herhaal het even. Je hebt wel gelijk dat tegenwoordig vaak fouten terugkeren. Dat krijg je met software. Je bouwt een patch, een fix, je werkt ergens omheen en het is altijd mogelijk dat een toekomstige update dat weer ongedaan maakt of op een andere manier breekt. Software is nooit kant-en-klaar en dat zal het ook nooit zijn.

    Origineel geplaatst door macaanzee
    Hij mag lelijk zijn, dat eerste prototype, maar er zit wel een icon op dat doet denken aan Touch ID..?! Het heet ook Touch. Dat is dan weer érg geavanceerd!

    Touchscreen hè :p Je kunt dan denken aan gevoeligheid van het scherm, gevoeligheid van gestures, etc.

  11. @Runu

    Dat een telefoon uberhaupt met touch (je vinger) bediend kon worden zonder gebruik te maken van stylus was toen al vernieuwend. Het lijkt me zeer sterk dat ze toen al touch id voor ogen hadden. Toen had je zelfs standaard nog geen inlogcode nodig om je telefoon te ontgrendelen. Iedereen was nog betoverd door de magische “swipe” om te unlocken.

  12. Grappig om te zien. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.