iculture-biz
iCulture Biz
iZettle

iPhone-kassa iZettle binnenkort naar Nederland

De Europese iPhone-kassa iZettle is binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar. De pinpas verbindt draadloos met je iPhone en werkt overal.

iZettleDe Europese iPhone-kassa iZettle komt binnenkort naar Nederland. Dit ontdekte Emerce. Afgelopen week ontvingen geïnteresseerde bedrijven een e-mail, waarmee ze zich als tester kunnen aanmelden. Nadat de besloten testfase is afgerond zal iZettle breed beschikbaar zijn in Nederland.

Wanneer iZettle precies in Nederland van start gaat is onduidelijk, maar volgens Emerce gaat de betaaldienst ‘bijna’ live.

iZettle verkoopt een kleine pinautomaat die draadloos verbindt met je iPhone. Hierdoor kan het apparaatje makkelijk overal mee naartoe worden genomen voor betalingen. Handig als je bijvoorbeeld klanten buiten de deur wil laten pinnen. Bij iedere gemaakte betaling gaat er 2,75 procent naar de makers van iZettle. Hoe meer betalingen er worden gemaakt, hoe lager dit percentage wordt. Hierdoor is het ook mogelijk slechts 1,5 procent te betalen. Deze percentages worden in Europa gehanteerd, al zijn de Nederlandse prijzen officieel nog niet bekend.

De iZettle is niet een nieuwe speler: er zijn een aantal alternatieven op de markt, waarvan Payleven in Nederland één van de meest noemenswaardige spelers is. Payleven is vrij breed beschikbaar en kan bijvoorbeeld in de Nederlandse Apple Store worden gekocht.

De iPhone verandert steeds meer in een mobiele betaalmethode. Diensten zoals iZettle en Payleven maken van de iPhone een mobiele pinautomaat. Daarnaast start Apple deze maand met Apple Pay in de Verenigde Staten, een betaaldienst die je contactloos met je iPhone laat betalen. Hierdoor kan de iPhone ook de pinpas vervangen. Apps zoals MyOrder en Paypal laten je bij sommige Nederlandse winkels al mobiel betalingen maken.

Tip: in iCulture Biz lees je nog veel meer artikelen die interessant zijn voor ondernemers en zakelijke gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2014, 11:54
Categorie Diensten
Onderwerpen iculture biz, mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.