Siri-protocol gehackt, gebruik op andere platformen theoretisch mogelijk

Ontwikkelaars van Applidium zijn erin geslaagd om het protocol van Siri te hacken. Daardoor wordt het mogelijk om Siri ook op andere apparaten dan de iPhone 4S te laten werken, zelfs op Mac of Android.

siri_understandsOntwikkelaars van Applidium beweren dat ze het beveiligingsprotocol van Siri hebben gehackt. Daarmee wordt het in theorie mogelijk om de spraakassistent niet alleen op de iPhone 4S te laten werken, maar ook op de iPhone 4, de iPad, maar ook de Mac en Android-toestellen. De ontwikkelaars hebben tools beschikbaar gesteld waarmee anderen aan de slag kunnen. Om de tools te kunnen gebruiken heb je echter wel toegang tot de UDID van een iPhone 4S nodig, het unieke identificatienummer van een iPhone. Daardoor wordt het lastig om toepassingen voor het algemene publiek beschikbaar te stellen.

Ook kan Apple de methode blokkeren door simpelweg de gebruikte UDID’s op een zwarte lijst te zetten. De ontwikkelaars hebben ontdekt welke protocollen Siri gebruikt om met de servers van Apple te communiceren. Ook weten ze hoe Siri audio comprimeert met behulp van de open source Speex-audiocodec. Deze is ontwikkeld voor VoIP-toepassingen. Er was eerder al wel aangetoond dat het mogelijk is om Siri op een iPhone 4 te laten werken, maar ook daar zitten haken en ogen aan. Als alles wel op een praktische manier werkend te krijgen is, dan kunnen ontwikkelaars Siri inbouwen in hun eigen apps. De hack waarbij je Siri met je hersenen zou kunnen besturen, bleek een hoax. Deze nieuw ontdekte hack van Applidium is dankzij de vrijgegeven tools een stuk geloofwaardiger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2011, 9:32
Categorie iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.