‘LG in gesprek met Apple over 7,35-inch iPad mini’

LG Display zou in gesprek zijn met Apple over de productie van een 7,35 inch iPad mini. Ook wordt er gesproken over een 4-inch iPhone die volgend jaar op de markt komt.

ipad-miniVolgens het geruchtencircuit werkt Apple aan een grotere versie van de iPhone en een kleinere versie van de huidige iPad. Het zou gaan om een scherm met een diameter van 7,35 inch, iets groter dan die van de Kindle Fire die vanaf morgen in de winkels ligt. Apple is volgens The Korea Times in gesprek met LG Display voor de levering van schermen. Het gaat om leveringen voor de langere termijn, in de periode 2012 tot en met 2016. Binnenkort zouden er afspraken tussen Apple en LG Display gepland staan, waarbij ze de plannen voor een 7,35-inch tablet zullen bespreken.

Al eerder klonken er geluiden dat LG Display en AU Optronics bezig zouden zijn met een kleiner scherm voor de iPad. Daarbij ging het om een formaat van 7,85 inch. Zo’n kleiner formaat zou best een slimme keuze kunnen zijn. Goldman Sachs beweerde eerder vanochtend namelijk dat de iPad wel eens concurrentie zou kunnen krijgen van goedkopere en kleinere tablets van Barnes & Noble en Amazon. De Kindle Fire is deze feestdagen verkrijgbaar en een opvolger staat al gepland voor het tweede kwartaal van 2012. Niet dat we daar in Nederland van wakker zullen liggen, maar Apple is voor z’n verkopen sterk afhankelijk van de Amerikaanse markt. Naast een kleinere iPad zou er ook sprake zijn van een iPhone 5 met 4-inch scherm, waar al eerder geruchten over circuleerden. Die zou voorzien zijn van een scherm met een resolutie van 960 x 480 pixels. Dat is handig voor ontwikkelaars, want zijn hoeven dan geen rekening te houden met fragmentatie in schermformaten, zoals bij andere platformen. Zoals altijd met geruchten: neem alles met een korrel zout.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2011, 21:20
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.