Geparkeerde auto terugvinden

Siri moet je auto kunnen vinden, zonder GPS

Je auto terugvinden met de iPhone, zonder bereik of GPS-locaties. Apple denk dat het kan, getuige twee nieuwe patentaanvragen.

Geparkeerde auto terugvindenApple’s spraakassistent Siri moet weten waar je auto staat, zonder dat daarvoor een GPS-signaal wordt geraadpleegd. Dat beschrijven twee nieuwe bekend geworden patentaanvragen van Apple. In de ene aanvraag valt te lezen dat de iPhone automatisch moet herkennen waar je je auto hebt geparkeerd, in de andere ligt de nadruk op het terugvinden van je auto in situaties als je weinig bereik hebt.

De iPhone maakt niet gebruik van GPS en zelfs niet van de telefoonmasten. In plaats daarvan worden sensoren ingezet van de bewegingstracker, gyroscoop en data van de stappenteller, gecombineerd met de tijdstippen waarop wat gebeurt. Door de tijd aan informatie te koppelen, zou de iPhone je terug moeten kunnen leiden naar je vierwieler. Een voorwaarde is wel dat je een auto met CarPlay hebt.

Siri moet vervolgens in staat zijn je de weg te wijzen naar je auto, wat vooral handig kan zijn in ingewikkelde woonwijken of drukke parkeergarages. Het commando ‘Find my car’ moet genoeg zijn om de richting gewezen te kregen.

Of we de techniek daadwerkelijk gaan terugzien op de iPhone of als onderdeel van iOS, valt te betwijfelen. Apple doet onvoorstelbaar veel patentaanvragen, waarvan er we er veel nog niet in de praktijk hebben teruggezien.

Via CultofMac, foto: Marja van Bochove

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2014, 20:43
Categorie Apple
Onderwerpen patent, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.