Siri krijgt pas vanaf 2012 ondersteuning voor meer landen

Siri krijgt pas vanaf 2012 ondersteuning voor meerdere landen buiten de VS, zo valt in de FAQ van Siri te lezen. Wel kan Siri nu al restaurants opzoeken, via een webinterface.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

siri-iphoneVoor wie het had gemist: iPhoneclub heeft gisteren vier exemplaren van de iPhone 4S uit Oberhausen gehaald, die onze redacteuren de komende dagen flink gaan uitproberen. Bij één functie zal het behelpen zijn: Siri werkt op dit moment alleen in het Engels, Duits en Frans. Bovendien zijn er nog meer beperkingen voor mensen die buiten de VS. De dienst is nog in beta en heeft moeite om restaurants en hotels buiten de VS te vinden. Op korte termijn komt daar ook geen verandering in, want Apple heeft aangegeven dat er pas vanaf 2012 meer talen zullen worden toegevoegd. Ook wordt de ondersteuning voor lokale diensten pas vanaf dat moment vergroot. Een pizzeria in Amsterdam zoeken werkt trouwens prima, maar Siri levert minder goede resultaten dan wanneer je een pizzeria in Seattle zoekt.

Bij het zoeken naar restaurants in Nederland word je doorgestuurd naar zoekresultaten in de browser, terwijl je in de Verenigde Staten binnen de Siri-app zelf een mooi lijstje met de best gewaardeerde restaurants krijgt. De Yelp-integratie is nog niet aanwezig. Je krijgt bij het vragen naar een platenzaak, bloemenstal of andere nuttige plaats dan ook vaak de melding, dat bedrijven buiten de VS niet beschikbaar zijn. Ook kaarten en routebeschrijvingen werken voorlopig alleen in de VS. Vraag je ernaar, dan zul je de melding “I can only look for businesses, maps, and traffic in the United States” vaak in beeld krijgen. Wil je de vrouwelijke stem van Siri, dan zul je trouwens voor US Engels moeten kiezen. De Brits Engelse Siri-assistent praat alleen in een mannenstem.

Apple heeft een Siri-FAQ gemaakt waarmee je nog meer details over de dienst te weten komt. Zoals deze: “Maps and local search support will be available in additional countries in 2012.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2011, 13:21
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 4s, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.