iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Facebook vernieuwd, Cards, Twittelator Neue en meer

Deze week aan apps voor de iPhone en iPod touch: Facebook totaal vernieuwd, Vlock is een stijlvolle klok, Twittelator Neue is een mooie nieuwe Twitter-applicatie en met Cards verstuur je kaarten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW Cards screenshotWe blikken terug op een uiterst drukke week op iPhoneclub. Dankzij de lancering van iOS 5 en de iPhone 4S elders in de wereld, hebben we een fantastische week achter de rug qua hoeveelheid nieuws en bezoekers. De besprekingen van nieuwe apps kwamen bijna tussendoor, zo veel was er te doen rondom de nieuwe releases. Toch hebben we ook deze week een dikke App Weekly vol leuke iPhone-applicaties die het bekijken waard zijn.


AW MyMiniWallet iPhone iPod touchMyMiniWallet – Met MyMiniWallet kun je een digitale kopie van je bankpas, tegoedbonnen, ledenkaarten en giftcards maken en die op de iPhone opslaan. Omdat je bij kaarten ook bedragen en vervaldata kan invullen, kun je via de applicatie makkelijk zien van welke acties je gebruik kan maken. De app is uitgevoerd in de lederlook die we deze week ook al terugzien bij Find My Friends.
Downloaden: MyMiniWallet (gratis)

AW Facebook iPhone iPod touch iPadFacebook – Als je af en toe de App Store opent om te controleren op updates, kon je deze week niet om de totaal vernieuwde Facebook-app heen. Die is namelijk deze week alleen al twee keer voorzien van een update! Gevolg is dat de nieuwe Facebook-app nu wel snel de nieuwsfeed laat zien. De wijzigingen in deze nieuwe versie zijn onder andere een totaal nieuw hoofdmenu en geïntegreerde toepassingen.
Downloaden: Facebook (gratis)

AW Craftsman Garage Door iPhoneCraftsman Garage Door – Craftsman heeft een deuropener gemaakt die niet alleen op afstand te openen is, maar waarbij je dit ook nog eens doet met je iPhone. Het systeem werkt via je draadloze netwerk, waardoor hij verbinding met het internet maakt. Hierdoor kun je zelfs kilometers verderop bij je garagedeur inloggen.
Downloaden: Craftsman Garage Door (gratis)

AW BerryMover iPhoneBerryMover – BerryMover is een nieuwe app, waarmee je makkelijker kunt overstappen van een BlackBerry naar een iPhone. Met een recente BlackBerry-backup, iTunes en BerryMover zet je gegevens zoals adressen, afspraken, taken en notities over. Ook sms-berichten en e-mailberichten kan BerryMover aan. De app is gemaakt door PocketMac, een bedrijf dat al zeven jaar met BlackBerry werkt. Dat verklaart misschien ook het ietwat saaie uiterlijk van de app.
Downloaden: BerryMover (€7,99)

AW AirPort UtilityAirPort Utility – Deze app maakt deel uit van Apple’s PC Free-initiatief, waarmee ze configuratie en installatie via desktop-computers overbodig willen maken. AirPort Utility is een app waarmee bezitters van Apple’s AirPort-router deze kunnen instellen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een Time Capsule te configureren.
Downloaden: AirPort Utility (gratis, iOS 5 vereist)

AW Find My Friends iPhone iPod touch iPadFind My Friends – Met Find My Friends kunnen de locaties van vrienden, familieleden en kennissen onderling met elkaar gedeeld worden tussen iedereen die de applicatie heeft. Vrienden worden als roze stipjes op een Google Maps-kaart weergeven. Vervolgens is het mogelijk om te zien waar je eigen blauwe stip is, zodat je bijvoorbeeld naar elkaar toe kunt lopen.
Downloaden: Find My Friends (gratis, iOS 5 vereist)

AW Cards iPhone iPod touchCards – Met Apples eigen kaartenverstuur-app kan je een echte kaart opmaken en versturen en die rechtstreeks betalen van je iTunes-tegoed. Het voordeel ten opzichte van andere kaartenapplicaties is dat je daardoor niet in de weer hoeft te gaan met andere, externe betaalmethoden. Het nadeel is de prijs: ook binnen de landsgrenzen kost een kaart versturen met Cards altijd 4,49 euro.
Downloaden: Cards (gratis)

Twittelator Neue iPhone iPod touchTwittelator Neue – Deze nieuwe Twitter-applicatie zet in op een fraai uiterlijk, directe integratie van foto’s en links en ondersteunt bovendien meerdere timelines en accounts. Waar de app echt in floreert, is het prachtige en moderne uiterlijk. Daar tegenover staat wel dat je geen pushberichten kan ontvangen via Twittelator Neue zelf.
Downloaden: Twittelator Neue (€1,59)

AW Vlock iPhone iPod touchVlock – Witte cijfers en letters die net iets uit beeld vallen, aan de ene kant zelfs net iets meer dan aan de andere. Abstracte lichteffecten die door het beeld dartelen. En linksonder in beeld een tweetal pijlen die je naar rechts kan swipen voor de opties. Vlock biedt niet meer dan de tijd, de maand en de datum onder elkaar, maar presenteert die erg stijlvol.
Downloaden: Vlock (gratis)

Let op: de genoemde prijzen kunnen een beperkte geldigheidsduur hebben. Controleer dus goed of de app nog steeds gratis en/of voor de genoemde wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.