Recordverkoop bij Sprint dankzij iPhone 4S

De Amerikaanse operator Sprint heeft nog nooit zoveel toestellen verkocht. Ze melden in een verklaring dat de iPhone 4S het bestverkochte toestel is op de eerste verkoopdag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Jailbreak voor de iPhone 4S op iOS 5De Amerikaanse operator Sprint zette naar verluidt het hele bedrijf op het spel met een deal van 20 miljard dollar om de iPhone 4S te mogen verkopen. Ze kunnen tevreden terugkijken: op de eerste dag dat de 4S in de verkoop gingen bij het bedrijf, maakten ze de beste verkoopdag in de historie van het bedrijf. Nooit eerder gingen er zoveel exemplaren van een toestel over de toonbank via de winkel, de webshop en de telefonische verkoop. Sprint verkoopt niet alleen de iPhone 4S, maar ook zijn voorganger, de iPhone 4. Ondertussen hopen wij dat de Nederlandse operators soortgelijke geluiden kunnen laten horen, als de iPhone 4S op 28 oktober 2011 officieel in ons land verschijnt.

Al om 13:00 uur Central Time in de VS wist Sprint al dat alle records waren gebroken. Sprint is de nieuwste operator in de VS. De iPhone werd al verkocht bij AT&T en Verizon. AT&T liet al bij de pre-order weten dat er nog nooit zoveel iPhones waren verkocht: 200.000 stuks werden in de eerste 12 uur in pre-order besteld. In totaal verkocht Apple op de eerste pre-orderdag 1 miljoen toestellen. Afgaande op de pre-orders, wachtrijen en verkoopcijfers blijkt dat klanten vooral zijn geïnteresseerd in het nieuwe toestel en veel minder in de goedkope versie van de bestaande toestellen. Het was lange tijd onzeker of Apple het aantal operators in de VS zou gaan uitbreiden. Een memo waarin Sprint de medewerkers verbood om over de iPhone te praten, gaf al wel een hint dat er iets aan de hand was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:41
Categorie Providers
Onderwerpen succes, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.