Siri-hack van Jackoplane blijkt hoax om donaties te verzamelen

De werkende Siri-port van @jackoplane blijkt niet te bestaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Siri1-250x146Een paar dagen geleden beweerde de nog onbekende ontwikkelaar @Jackoplane een werkende Siri-port te kunnen maken voor alle devices op iOS 5. Hij zou de port op korte termijn kunnen uitbrengen, ook al trokken andere ontwikkelaars in twijfel of de port überhaupt mogelijk en/of legaal was. Het blijkt nu een hoax te zijn geweest: Joshua Tucker heeft op Twitter aangegeven dat er géén port van Jackoplane is. Het lijkt erop dat het Jackoplane alleen ging om de aandacht en de donaties.


Joshua Tucker schrijft voor de website ModMyi en verifieerde eerder de claims van Jackoplane. Nu vertelt hij via Twitter dat Jackoplane tegenover hem had gelogen. Alleen chpwn en Steven Throughton-Smith werken volgens Tucker aan een werkende Siri-port.

Dat er iets niet helemaal goed zat bij Jackoplane was eerder al wel duidelijk. Een reeks smoesjes deden veel mensen twijfelen of de intenties van de ontwikkelaar wel goed waren. Jackoplane beweerde geen filmpje te kunnen maken, vanwege auteursrechtelijke beperkingen. Daardoor konden collega-ontwikkelaars ook niet controleren of zijn beweringen juist waren.

Mensen die gedoneerd hebben via PayPal kunnen hun geld uiteraard terugvorderen.

Update 10:41 Eerdere beweringen van Jackoplane zelf bleken afkomstig van een nepaccount. ModMyi-schrijver Joshua Tucker wijdde echter wel uit over de validiteit van Jackoplane’s Siri-port.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.