Zoeken met Siri op de Apple TV 4

Waarom Siri nog niet op Nederlandse Apple TV’s aanwezig is

Siri is op de Apple TV momenteel in slechts acht landen functioneel. Nog niet in Nederland en België. Apple heeft hiervoor gekozen, omdat ze in elk land afzonderlijk moeten kijken hoe acteursnamen en filmtitels uitgesproken worden.

Een belangrijk onderdeel van de vierde generatie Apple TV is de toevoeging van Siri, maar in ons land kunnen we daar nog geen gebruik van maken. Spraakcommando’s zijn op dit moment beperkt tot acht landen. Deze beperking heeft ermee maken dat mensen in verschillende landen de acteursnamen, filmtitels en andere Engelse woorden niet hetzelfde uitspreken. Dit blijkt uit een rondvraag van Macprime.

Acteursnamen worden in elk land anders uitgesproken

Macprime stoorde zich aan het feit dat Siri niet in Zwitserland en Oostenrijk te gebruiken is, terwijl de spraakassistent wel perfect Duits verstaat. De reden dat Apple Siri nog niet geactiveerd heeft in deze landen, is omdat er sprake is van verschillend dialecten bij de uitspraak van acteursnamen, filmtitels en andere Engelse woorden. Ook voor Nederland geldt deze situatie.

Apple TV Siri

Om Siri op de Apple TV goed te laten werken in de landen waar het nu beschikbaar is, moest Apple alle landen afgaan om te kijken of namen en titels anders uitgesproken zouden kunnen worden, om zo nodig aanpassingen in de code te maken. Een Amerikaan spreekt de naam van acteur Matthew McConaughey bijvoorbeeld anders uit dan een Brit, maar de zoekresultaten moeten even nauwkeurig zijn.

Omdat de focus bij Siri op de Apple TV zo sterk ligt op films, muziek en andere mediacontent, is het noodzakelijk dat dit goed werkt. Dat is precies de reden waarom Siri in bijvoorbeeld Nederland wel op de iPhone beschikbaar is, maar nog niet op de Apple TV. Apple zou wel al bezig zijn om Siri op de Apple TV breder beschikbaar te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 17:14
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.