Geheugen uitbreiden iPhone in China

Chinees bedrijf belooft je iPhone-opslag uit te breiden

Een Chinees bedrijf belooft het opslaggeheugen van je iPhone of iPad uit te kunnen breiden naar 64GB of 128GB, voor een paar tientjes. Beste deal ooit, of loop je al snel tegen problemen aan?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Stel dat je een 16GB iPhone hebt gekocht en spijt hebt van de magere opslagcapaciteit. Dan belooft dit Chinese reparatiebedrijf je uit de brand te helpen. De Chinezen zeggen dat ze een manier hebben gevonden om het opslaggeheugen van de iPhone uit te breiden en ze hebben al meer dan 70 toestellen succesvol kunnen upgraden.

Geheugen uitbreiden iPhone in China

Meer opslag voor maar een paar tientjes
Waarschijnlijk is het van korte duur, want Apple heeft softwarecontroles die kijken of er wel de juiste hardware aanwezig is. De Chinezen slaagden erin dit te omzeilen, maar je hebt geen garantie dat dit ook op langere tijd werkt. Ook kun je bepaalde data van apps kwijtraken en zul je sommige apps opnieuw moeten installeren, beweert het bedrijf. Met een iCloud-backup zet je echter alles weer terug.

Het Chinese bedrijf vraagt €84 voor een upgrade naar 128GB opslag en €65 voor een upgrade naar 64GB. Vanwege het kleine prijsverschil (en het feit dat de meeste kosten in arbeid zitten) kiezen de meeste klanten van dit bedrijf voor 128GB.

Opslag uitbreiden voor paar tientjes in China

Leuk zolang het duurt
Het bedrijf liet speciale gereedschappen maken (zie foto) om de chips te vervangen. Eén van de grootste problemen is het kleine formaat: het moederbord van de iPhone is zo klein dat je nauwelijks iets kunt lostrekken, zonder schade aan te richten. Bij de iPhone 6 blijkt het makkelijker te gaan dan bij de iPhone 5s en bij de iPad lukt het nóg iets beter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 19:46
Categorie Achtergrond
Onderwerpen geheugen, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.