Shot on iPhone: kleurrijke foto's in Sydney

Nieuwe ‘Shot on iPhone’-campagne focust op kleur

Apple heeft een nieuwe Shot on iPhone-campagne, met kleurrijke foto's op billboards. In 'Color' zie je hoe levendig de kleuren zijn die je met de iPhone 6s-camera maakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple blijft doorgaan met de Shot on iPhone-campagne. Ze hebben er inmiddels meerdere prijzen mee gewonnen en het levert mooie beelden op. De nieuwste serie foto’s met de naam ‘Color’ legt de nadruk op kleurrijke foto’s, die op billboards overal ter wereld te zien zullen zijn.

Shot on iPhone: kleurrijke foto's in Sydney

Update 1 juli: Leuk om te weten: één van de foto’s in de serie is gemaakt door de Nederlander Peter Paul van der Hout! Mocht je de foto ergens zien op een billboard, dan wil Peter Paul graag een berichtje ontvangen.

Shot on iPhone, door Paul van der Hout

Shot on iPhone: kleurrijke foto’s

Alle foto’s benadrukken de levendige kleuren die je dagelijks om je heen ziet en die je met de iPhone 6s natuurlijk perfect kunt vastleggen. Bij Colors draait het alleen om foto’s, die aangepast zijn aan de locatie. Zoals deze in een Aziatisch land:

Shot on iPhone: kleurrijke foto's in Azië

Bij elke foto staat de naam van de fotograaf, zoals gebruikelijk. Ze zullen te zien zijn in landen als de VS, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Turkije, Rusland, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Japan, Singapore, Hongkong, India, Korea, China, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Thailand en misschien ook wel in Nederland en België.

Shot on iPhone: kleurrijke foto's buiten

De campagne Shot on iPhone bestaat alweer een paar jaar en is erg succesvol. Apple won er prijzen mee op het Cannes Grand Prix-reclamefestival en één van de foto’s won zelfs een Cannes Lion. Vorige maand bracht Apple acht video’s uit waarin de foto’s te zien zijn en vlak daarvoor was er een (enigszins controversiële) campagne rondom moederdag. Apple bleek in diverse landen een lesbisch koppel eruit te hebben geknipt, ook in landen waarin LGTB-relaties heel gewoon zijn, zoals Frankrijk en Duitsland.

Shot on iPhone: kleurrijke foto's binnen

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 01 juli: Foto van Peter Paul van der Hout toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:53
Categorie Achtergrond
Onderwerpen camera, reclame, shot on iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.