EK Voetbal Shot on iPhone

‘Shot on iPhone’ laat zien hoe goed de iPhone 6s filmt

Apple heeft acht nieuwe filmpjes in de serie 'Shot on iPhone' uitgebracht, met voornamelijk slo-mo en timelapse-effecten. Er is ook eentje voor het EK 2016.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft maar liefst 8 nieuwe video’s uitgebracht in de ‘Shot on iPhone’-campagne. De foto’s zijn gemaakt door inwoners van Nederland, Brazilië, Botswana, Maleisië, Los Angeles, Australië, Antarctica én tijdens een vlucht van Miami naar Curaçao.


Update 9 juni: er is nu ook een Shot on iPhone-filmpje voor het EK Voetbal toegevoegd. Deze zal waarschijnlijk tijdens het WK te zien zijn. De reclamespot laat mooie momenten uit het voetbal zien, op de klanken van ‘Wings’ door Little Sims.

Shot on iPhone: soms controversieel

Het is de eerste keer in lange tijd dat Apple flink uitpakt met de campagne. Een paar weken geleden brachten ze nog wel een moederdagvideo uit, die flinke kritiek kreeg omdat in een aantal landen de foto van twee lesbische moeders eruit was geknipt. Het ging daarbij om landen als Denemarken, Frankrijk en Duitsland, maar ook Singapore, Turkije en Japan.

Locatie: Rio de Janeiro, Brazilië
Liedje: “Five Minutes” door Her.

Vandaag is er gelukkig positiever nieuws: deze keer bevatten de filmpjes geen beelden waar iemand zich aan kan storen. Het gaat om acht nieuwe video’s die elk 16 seconden lang zijn. Ze zijn heel verschillend en dat wil Apple ook laten zien met deze video”s: je kunt het voor allerlei dingen gebruiken, waaronder slo-mo- en timelapse-video’s. Ze zijn gemaakt door gewone mensen, om te laten zien: kijk, dat kun jij ook.

Locatie: Kasane, Botswana
Liedje: “Make Me” door Ricky Remedy.

Reclameprijzen
Sinds Apple begin 2015 begon met de ‘Shot on iPhone’-campagne hebben ze al veel prijzen ontvangen, waaronder een Lions Award in Cannes en vorig week nog een gouden Effie in New York. Volgens de vakjury had Apple de meest effectieve wereldwijde campagne gemaakt, samen met reclamebureau’s TBWA\Media Arts Lab en OMD.

Locatie: Selfkant, Duitsland
Liedje: ‘Chocolate (Milk Version)’ door Jesse Rose & Trozé.

Locatie: Sepang, Malaysia
Liedje: “Florence (ft. Kwes)” door Loyle Carner.

Locatie: Los Angeles, CA
Liedje: “In Your River” door Snoh Aalegra.

Locatie: vlucht tussen Miami en Curaçao
Liedje: “Past Lives” door BØRNS.

Byron Bay, Australia
Liedje: “Soda Pop Fiction” door Polyenso.

Pleneau Bay, Antarctica
Liedje: “Gossipo Perpetuo” door Jean-Jacques Perrey.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 09 juni: EK Voetbal-reclamespot toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juni 2016 om 18:55
Onderwerp
Categorie
Apple
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.