Shoppen in Snapchat binnenkort mogelijk

Snapchat wordt op termijn ook een shopping-app. Modebladen zoals Cosmopolitan willen spullen gaan verkopen via Snapchat Discover, zegt bestuurslid Joanna Coles.

Joanna Coles van Cosmopolitan zegt dat Snapchat shoppingfuncties krijgtDe berichtenapp Snapchat krijgt binnenkort ook de mogelijkheid om te shoppen. Dat zegt Joanna Coles, hoofdredacteur van Cosmopolitan en bestuurslid van Snapchat. Zij sprak afgelopen nacht op de Code/Media-conferentie, waar ze ook vertelde over de kansen die ze ziet om via Snapchat nieuws te publiceren.


Nou bevat Cosmopolitan weinig echt nieuws, omdat het blad volgens de hoofdredacteur vooral gaat over seks en relaties. Cosmo was een van de eerste uitgevers die via Facebook Instant Articles publiceerde en is ook een van de 20 uitgevers op Snapchat Discover. Daar maken ze elke dag content voor hun doelgroep, de millennials.

Sweet is een kanaal op Snapchat dat Cosmopolitan-moederbedrijf Hearst al exploiteert. Je krijgt dagelijks iets nieuws te zien. Uiteindelijk zal het een shopping-platform worden waarbij je daadwerkelijk dingen kunt kopen vanuit de app, maakte Coles bekend. Hearst wil graag meer online omzet boeken, maar heeft het gevoel dat de technologie er nog niet helemaal is. Women’s Wear Daily is een andere partij die op deze manier kleding via Snapchat wil gaan verkopen.

Snapchat heeft al een hoofd commercie, Krish Jayaram, in huis gehaald maar echte e-commerce-functies zitten nog niet in de app. Wel hebben ze betaalde functies toegevoegd zoals fotofilters en de mogelijkheid of snaps nogmaals te zien. Daarnaast is er Soapcash, een functie om geld over te maken naar anderen. Volgens insiders zou het bedoeld zijn om zoveel mogelijk creditcardgegevens van gebruikers te verzamelen, zodat ze straks makkelijker aankopen via Snapchat kunnen doen. Snapchat is bovendien investeerder in Spring, een shopping-app waarin modemerken hun spullen kunnen aanbieden. Fysieke goederen aankopen is nog niet mogelijk.

The Wall Street Journal ziet een heel andere insteek: zij doen ook mee aan Snapchat Discover, maar willen vooral abonnementen gaan verkopen via Snapchat.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 februari 2016 om 10:10
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.