Rayman Classic is terug op iOS.

Springen en rennen met Rayman Classic op iPhone en iPad

De originele Rayman-game is nu ook beschikbaar voor iOS. Neem het op tegen Mr Dark en bevrijd de Electoons in deze klassieker uit 1995.

Rayman Classic is terug op iOS.
De armloze held Rayman is geen onbekende op de mobiele platformen van Apple, maar het enige echte origineel is nu ook beschikbaar voor iOS. De originele Rayman verscheen in 1995 voor onder andere de Atari Jaguar en eerste PlayStation en gooide destijds hoge ogen voor zijn originele platformactie en creatieve leveldesign.

Terug naar de roots met Rayman Classic

In Rayman bevrijd je de energiebollen genaamd Electoons. Deze Electoons zijn gevangengenomen door Mr Dark, waardoor de wereld van Rayman in rep en roer is. Kenmerkend voor Rayman is zijn propellerhaar, waardoor hij voor korte tijd door de lucht kan zweven. Ook weet hij zijn vuisten goed te gebruiken om de vijanden weg te meppen. Elke wereld heeft een eigen thema, zoals The Dream Forest en Band Land, de wereld waarin muziekinstrumenten centraal staan. Je kunt Rayman Classic op iOS ook besturen met een gekoppelde Bluetooth-controller.

Rayman Classic met het openslaan van een kluis.

Rayman Classic met een propellersprong.

Rayman stapte in de latere avonturen wat af van het originele concept met onder andere een 3D-avontuur. Zijn meest recente game, Rayman Adventures, verscheen in eerste instantie exclusief voor de nieuwe Apple TV. Later kwam de game ook naar de iPhone en iPad. In Rayman Adventures bevrijd je Teensies uit hun kooien en verzamel je zoveel mogelijk Lums om een hoge score te behalen. Meer over Raymans meest recente avontuur vind je in onze recensie.

Bekijk ook

Review: Rayman Adventures voor Apple TV is de game die je moet spelen

Rayman Adventures is het nieuwste avontuur van Rayman en voorlopig exclusief voor de nieuwe Apple TV. De game is gratis te spelen, maar is de download ook de moeite waard?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 februari 2016 om 13:29
Onderwerp
Categorie
Apps
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.